Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Nina Åström äänitti levyllisen Hilja Aaltosen tekstejä

 

Nina Åström iloitsee lauluissaan Jeesuksen sovitustyöstä.

Nina Åström julkaisi huhtikuun lopussa uuden levyn Avoin taivas, lauluja Hilja Aaltosen sydämeltä. Valmistautuessaan levytysprosessiin hän luki Hilja Aaltosen elämänkerran ja kävi tapaamassa 104-vuotiasta evankelistaa ja runoilijaa. – Lopulta kyse ei ollut vain levystä ja kappaleista. Koko Hiljan elämäntyöstä ja asenteesta tuli minulle merkityksellistä, Nina Åström kertoo.

Levyn sävellykset ovat Hannu Huhtalan käsialaa, lukuun ottamatta yhtä Nina Åströmin sävellystä. Sovituksista ja tuotannosta vastaa Markus Vainiomäki. Hilja Aaltosen sanoitukset ovat melko tuoreita, 2000-luvulla syntyneitä. Sanoma on silti sama kuin vuosikymmenet aikaisemminkin.

– Yksi suuri aihepiiri Hiljan teksteissä on Golgatan sovitustyö, johon ei lisätä mitään ja josta ei oteta mitään pois. Toinen on pienen ja vaikeuksien keskellä olevan ihmisen rinnalla kulkeminen. Kolmas on herätyksen odottaminen ja rukoileminen, Åström summaa.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Nina Åström kokee, että Hilja Aaltosen sanoma on juuri se sama, jota hänkin haluaa viedä omissa lauluissaan eteenpäin. Erilaisista taustoistaan johtuen he vain käyttävät erilaisia sanoja.

– Tämä ei ole mitään sivuvouhotusta, vaan perussanomaa. Minullakin tämä kiteytyy vuosien saatossa. On olemassa paljon muutakin tärkeää, mutta kaikkein tärkeintä on Jeesuksen armo, joka riittää. Meitä joko kantaa Jeesuksen armo tai sitten meillä ei ole mitään.

Lue lisää ensi viikolla ilmestyvästä Uusi Tie -lehdestä (20/2012).

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie