Niinistön haastajaksi Radio Dein vaalitentissä ilmoittautunut Paavo Väyrynen: ”Suomessa edustuksellinen demokratia ei toimi”

 

– Sehän tässä on totuus, että kansan enemmistö on niiden asioiden takana, joita minä esitän. Suomessa edustuksellinen demokratia ei toimi, kommentoi kansanliikkeen presidenttiehdokas Paavo Väyrynen presidentinvaalien asetelmaa gallup-lukuineen perjantaina Radio Deissä.

Radio Dein presidentinvaalitentissä perjantaina äänessä ollut Väyrynen hyökkäsi toimittaja Tapani Ruokasen tentissä armotta Sauli Niinistöä vastaan, vaikka vielä alkuvuodesta hän ilmoitti kannattavansa istuvan presidentin uudelleenvalintaa.

Paavo Väyrynen on mukana presidentinvaaleissa jo neljättä kertaa, tällä kertaa kansalaisliikkeen ehdokkaana. Mielipidemittauksissa vaisuja kannatuslukuja mittauttavan Väyrysen mukaan gallupit eivät kerro totuutta.

– Sehän tässä on totuus, että kansan enemmistö on niiden asioiden takana, joita minä esitän. Suomessa edustuksellinen demokratia ei toimi.

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

Väyrysen mukaan Sauli Niinistö hivuttaa Suomea Natoon. Jos Niinistö voittaa vaalit, tämä paljastaa Väyrysen mukaan seuraavalla vaalikaudella korttinsa ja ajaa Suomea sotilasliiton jäseneksi avoimemmin, Väyrynen uskoo.

– Minä satun tuntemaan tämän ulko- ja turvallisuuspolitiikan terminologian, kun olen tehnyt lisensiaattityön ja väitöskirjan tästä aihepiiristä. Olen kirjoittanut kirjan Suomen puolueettomuus uudessa Euroopassa, Väyrynen opasti vaalitenttiä johtanutta Tapani Ruokasta.

– Nyt on niin, että jos puhutaan täsmällisesti asioista niiden oikeilla nimillä, niin sotilaallisesti liittoutumaton on sama kuin puolueeton. Euroopan unionissa puhutaan puolueettomista jäsenmaista, mutta Nato-jäsenyyden kannattajat haluavat hämärtää kielenkäyttöä, ja sen takia ei haluta puhua puolueettomuudesta, koska se on myönteinen sana ja tuo selkeästi esille sen, että me emme kuulu sotilasliittoon.

Hämärtäjien joukkoon Väyrynen lukee presidentti Niinistön.

Neljättä kertaa presidentinvaaleissa kampanjoiva Paavo Väyrynen kiisti Radio Dein vaalitentissä, että presidenttiydestä olisi tullut hänelle pakkomielle tai että hän käyttäisi vaalia vallatakseen takaisin menettämiään asemiaan keskustapuolueessa.

– Eihän tästä minusta ole kysymys vaan Suomesta. Suomea on viety viime vuosina väärään suuntaan. Itsenäisyys kaventuu, meitä viedään sotilaallisen liittoutumisen tielle, meillä on ollut holtiton maahanmuuttopolitiikka, Suomen sisäinen kehitys on kestämättömällä pohjalla – tarvitaan suunnanmuutos. Nyt ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin että asetun presidenttiehdokkaaksi.

Radio Dein presidentinvaalitentit kuullaan perjantaisin klo 16 ja uusintana tiistaisin klo 19. Pekka Haaviston, Tuula Haataisen ja Laura Huhtasaaren, Matti Vanhasen, Merja Kyllösen ja Paavo Väyrysen haastattelut ovat kuunneltavissa kuukauden ajan Radiot.fi-palvelussa.

Katso Radio Dein presidentinvaalitenttien aikataulu

 
Dei, retroäijät, artikkeliban 31.5.- (1/2)