Elämäntaito: Arkkipiispasta kuoriutuu duettolaulaja ja radiojuontaja ­­– Dei Plussaan tuleva uusi podcast-sarja on poikkeuksellinen avaus

Neljä suomalaista on pidätetty Malesiassa epäiltynä kristillisen materiaalin jakamisesta

 

Kuva: Langkawin poliisi

Malesian poliisi pidätti eilen (20.11) neljä suomalaista. Heitä epäillään uskonnollisen materiaalin jakamisesta julkisilla paikoilla.

The Starin mukaan pidätetyistä kaksi on miehiä ja kaksi naisia. Iältään he ovat 27–60-vuotiaita. Epäilyt saapuivat maahan sunnuntaina, minkä jälkeen poliisi sai heistä kolme ilmoitusta.

Poliisin mukaan epäillyiltä takavarikoitiin 47 kynää, kaksi matkalaukkua ja 336 lehtistä, jotka sisältävät Raamatusta tekstejä. Yksi epäillyistä on Joosua Mission toiminnanjohtaja Timo Valtonen, joka on toiminut myös Perussuomalaisten kansanedustajan Mika Niikon vaalipäällikkönä.

Perheniemi neliöb. vkot 21-22. MJa

– Valtonen oli puolisoineen lomamatkalla Thaimaassa ja he menivät sieltä Malesiaan. Heillä oli mukanaan kristillistä materiaalia kuten yleensäkin, ja he jakavat sitä tapaamilleen ihmisille, kertoo Mika Niikko Ylelle.

Suomalaisten epäillään aiheuttaneen epäharmoniaa, hajaannusta tai vihamielisiä tunteita. Lisäksi epäillään, että he ovat rikkoneet vierailulupansa ehtoja. Jos epäillyt todetaan syyllisiksi, heitä uhkaa jopa 2–5 viiden vuoden vankeus.

Niikko kirjoittaa Facebook-sivullaan, että ulkoministeriö ja suurlähetystö selvittävät asiaa paikallisten viranomaisten kanssa.

– Malesiassa pitäisi olla uskonnonvapaus. Tosin tämä ei taida pitää paikkansa missään muslimimaassa, Niikko toteaa.