NAVI tahtoo seurakuntien luottamustehtäviin yli tuhat nuorta

 

Tanja Holm (vas.), Katri Malmi ja Ville Lexa Lehonmaa kuuluvat puheenjohtajistoon NAVIssa eli valtakunnallisessa Nuorten aikuisten vaikuttamisryhmässä. Kuva: Maija Sihvola

Nuorista kristityistä koostuva ryhmä, NAVI, ahkeroi jo nyt saadakseen alle kolmekymppiset liikkeelle ensi marraskuun seurakuntavaaleissa.

Evankelis-luterilaisen kirkon piirissä toimii vapaaehtoisista nuorista aikuisista koostuva ryhmä, joka edistää ikäistensä vaikutusmahdollisuuksia.

NAVI-ryhmää luotsaa Katri Malmi. Puheenjohtajistoon kuuluvat myös Ville Lexa Lehonmaa ja Tanja Holm.

Dei Neliöb. 9.2.-3.3.

Kolmikko luonnehtii käynnistynyttä seurakuntavaalivuotta haastavaksi.

– Meillä on tavoitteet korkealla ja haluamme oikeasti vaikuttaa nuorten asemaan kirkossa.

Viime vaaleissa vain kuusi prosenttia valituista luottamushenkilöistä oli alle 30-vuotiaita.

– Jos seurakunnissa päättävät isovanhempiemme ikäiset ihmiset, kuilu nuorten kokemusmaailmaan on liian suuri. Haluamme, että nuoria luottamushenkilöitä on Suomen jokaisessa seurakunnassa samassa suhteessa kuin nuoria kirkon jäseniä.

– Innostamme nuoria asettumaan ehdolle ja tukemaan kavereidensa vaalikampanjoita. Odotamme nuorisotyöntekijöiden tarttuvan toimeen ja pitävän jo nyt vaaleja esillä.

NAVI haluaa seurakuntavaaleihin nuorten näkökulmasta helposti saavutettavat äänestyspaikat, esimerkiksi kouluille ennakkoäänestykset.

Tavoite on, että jokaiseen Suomen evankelis-luterilaiseen seurakuntaan saadaan ainakin yksi nuori luottamushenkilö, yhteensä vähintään tuhat.

Seurakuntavaalit ovat paikalliset, ja ne järjestetään neljän vuoden välein. Vaaleissa valitaan luottamushenkilöt kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon.

Vaaleissa voivat äänestää kaikki seurakunnan 16 vuotta täyttäneet jäsenet. Ehdokkaaksi voi asettua jokainen 18 vuotta täyttänyt seurakunnan konfirmoitu jäsen.

Varsinainen vaali toimitetaan sunnuntaina 18.11.2018. Ennakkoäänestys tapahtuu 6.-10.11.2018. Ehdokasasettelu päättyy 17.9.2018.