Nälänhätä lieventynyt ensi kertaa vuosiin

 

Ruokatilanne on paranemaan päin kehitysmaiden talouden hieman elvyttyä ja ruoan hinnan laskettua vuoden 2008 ennätystasolta.

Aliravittujen määrä maailmassa on vähentynyt ensi kertaa 15 vuoteen. Kuitenkin noin 925 miljoonaa ihmistä kärsii yhä jatkuvasta nälästä.

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO:n uusimman tilaston mukaan viime vuonna aliravittuja oli ennätyksellisen paljon eli 1023 miljoonaa.

Tilanne on paranemaan päin kehitysmaiden talouden hieman elvyttyä ja ruoan hinnan laskettua vuoden 2008 ennätystasolta. FAO varoittaa kuitenkin, että Pakistanin tulvien ja Venäjän kuivuuden seurauksena voi seurata ruokakriisi, josta maailman köyhimmät joutuvat kärsimään.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Vaikka tuoreet tilastot osoittavat nälänhädän lieventyneen, tilanne on silti kriittinen joka kuudennelle maailman ihmiselle. Ekumeenisen ”Food for Life” -kampanjan edustajat vetoavat päättäjiä puuttumaan ruokakriisin perussyihin.

”Taustalla olevien rakenteellisten syiden takia ihmiset näkevät nälkää yltäkylläisyyden maailmassa. Nämä ongelmat ovat olemassa ja ne on ratkaistava”, sanoo taloudellisen oikeudenmukaisuuden verkoston FOCCISA:n johtaja Malcolm Damon.

Maailman NMKY:n johtaja José Cordova muistuttaa, että maailmassa on tarpeeksi ruokaa kaikille. ”Ongelma ei ole määrässä, vaan kuljetuksissa.” Ruokaa ei ole siellä, missä köyhät asuvat. Siksi kirkkojen apua tarvitaan nälän torjunnassa, Ecumenical Advocacy Alliance tiedottaa.