Kirkossa kokeillaan virsioopperaa

 

Kuokkalan uudehko kirkkorakennus Jyväskylässä saa vieraakseen virsioopperan. Esityksessä ei ole tarkkaa jakoa esiintyjien ja yleisön välillä, vaan kaikki saavat laulaa. ”Estradilla” nähtäneen monenlaista väkeä: hiphopparia, goottia ja tosi-tv:n heikointa lenkkiä.

Oopperan toteutukseen osallistuu eri kuoroja, orkesteri, käsikello-yhtye, Jubilate Deo -tanssiryhmä sekä lausujia. Lisäksi tanssija Meija Kuikka esittää soolotanssin ja lisävoimaa löytyy seurakunnan lapsista ja nuorista.

Käsikirjoittajia ovat Kirsti Laurikainen, Tuija Toiviainen, Ulla Kamila, Liisa Salminen, Seija Nykänen ja Aulikki Kalliolahti. Idean äiti on kanttori Sirpa Lampinen.
– Johtoteeman 598 virsi kuvaa elämää ja elämänkaarta, muut virret ja tekstit ovat vastauksia sen kysymyksille ja tuovat esiin toista todellisuutta ja toista näkökulmaa. Kristus, Elämän Leipä, on meillä katettuna kaikissa elämänvaiheissa, käsikirjoittajaryhmä toteaa.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Oopperaan yhdessä löydetyt virret ja lausuttavat runot luovat ankaralle johtoteemalle kontrastia. On kaunista kuulasta luontoa, syntymää, kasvua, kiitosta. Tekstejä on bongattu niin Niilo Rauhalalta kuin Pentti Saaritsalta.
– Virsiooppera syntyy ja kasvaa rakkaudesta virsiin ja uskosta virsien voimaan. Esittäjät haluavat tuoda sekä hengellisiä elämyksiä että ajattelemisen aihetta, käsikirjoituksen laatijat sanovat.
Virsiooppera näkyy ja kuuluu Kuokkalan kirkossa Jyväskylässä 10.10. klo 18. Illan tuotto menee Naisten pankille.