Hyvät: Viikon debatti ehdolla vuoden radio-ohjelmaksi: ”Lajissaan ainutlaatuinen” – Radio Dei kisaa myös juontajatittelistä

Keijo Rainerma: Naispappeus on kapea vaaliteema

 

Kirkkoherra Keijo Rainerma

Kankaanpään kirkkoherra Keijo Rainerma toivoo seurakuntavaaleihin naispappeutta laajempia teemoja. Kotimaa 24:n mukaan perussuomalaisten, vihreiden ja SDP:n kannattajat ovat laatineet Kankaanpäässä yhteislistan, jonka yhtenä tavoitteena on Kankaanpään kirkon avautuminen myös naispapeille.

Kirkon virallisen linjan kannattajat -niminen valitsijayhdistys toivoo Kankaanpään seurakuntaan mm. naispappeja. Seurakunnan palveluksessa ei naispappeja ole. Yhdistys haluaa myös, että kaikilla herätysliikkeillä olisi sijaa seurakunnan toiminnassa. Naispappeuteen kriittisesti suhtautuva Rainerma on työskennellyt mm. Suomen ev.lut. Kansanlähetyksen palveluksessa ja toiminut pitkään Suomen Raamattuopiston Säätiön puheenjohtajana.

Rainerma toivoo seurakuntavaaleihin laajempia teemoja.
– Olen saanut kaupungintalolta viestejä, että osa kaupungin johtavia poliitikkoja on koonnut tällaisen yhteislistan. Ajatuksena on ymmärtääkseni laittaa seurakunnan hallinto remonttiin ja kaataa kirkkoherra tässä asiassa. Tällainen toiminta saattaa hyvinkin vilkastuttaa seurakuntavaaleja ja tietenkin kaikki ovat tervetulleita rakentamaan kotiseurakuntaansa. Tietenkin toivoisin, että ohjelma olisi laajempi ja koskisi muitakin kirkollisia asioita.
Rainerma kokee saaneensa toiminnalleen tähän saakka kirkkovaltuuston tuen.

IK-opisto Neliöb. 19.2.-3.3.

Arkkipiispa Kari Mäkinen piti tammikuussa piispantarkastuksessa välttämättömänä, että naispappeja voisi edes vierailla Kankaanpäässä. Rainerma pitää kehotusta erikoisena.
– Siinä asetetaan minut nurkkaan. Toisaalta arkkipiispa korostaa ettei ole miespappeja tai naispappeja vaan ainoastaan pappeja. Jos nyt edellytetään, että kutsutaan naispappeja, se voidaan katsoa syrjinnäksi. Ei sukupuolen perusteella tällaisia kutsuja voi esittää. Koen, että edustamallani käsityksellä on kuitenkin kirkolliskokouksen yksimielisen päätöksen antama virallinen asema, Rainerma sanoo.

– En koskaan kutsu yhteistyöjärjestöistä pappeja seurakuntaan sillä perusteella, että he ovat miehiä. Kriteerinä on se, että heillä on Raamattuun pitäytyvää ja ajankohtaista sanottavaa.

Rainerma toivoo seurakunnan säilyvän yhtenäisenä eri näkemyksistä huolimatta.
– Tämä kysymys jakaa jumalanpalvelukseen osallistuvaa seurakuntaa. En halua, että Kankaanpäähän perustetaan mitään uusia ja erillisiä jumalanpalvelusyhteisöjä. Toivon, että kaikki voisivat tulla iloisella mielellä kirkkoon.

Keijo Rainerman haastattelu kuullaan Radio Dein ajankohtaistunnilla torstaina 23.9. klo 9-10 ja uusintana 24.9. klo 01-02.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)