Elämäntaito: Arkkipiispasta kuoriutuu duettolaulaja ja radiojuontaja ­­– Dei Plussaan tuleva uusi podcast-sarja on poikkeuksellinen avaus

Kansainvälinen rukouspäivä muslimitaustaisten uskovien puolesta 18.11.2021

 

Etelä-Amerikan monimiljoonaisten kristittyjen kesken pidettiin viime vuoden tapahtumassa jopa 48-tuntisia rukousvartioita seurakunnissa. Kuvassa rukoilijoita Brasiliassa.

Suoraa lähetystä voi seurata 18.11. klo 20–22 Avainmedian UskoTV:ltä uskotv.fi.

Tapahtuman tunnuslause ja -laulu ”Et ole yksin” pätee kaikkiin kristittyihin, mutta torstaina 18.11.2021 on mahdollisuus kokoontua rukoilemaan erityisesti yksinäisiksi itsensä kokevien ex-muslimien puolesta. Silloin pidetään vuorokauden kestävä, Avainmedian Al Hayatin alkupanema Kansainvälinen rukouspäivä, jossa tuetaan uskoontulleita ex-muslimeja.

Viime vuonna ensimmäinen kansainvälinen rukouspäivä muslimitaustaisten uskovien puolesta sai valtaisan suosion ympäri maailmaa.

Perheniemi neliöb. vkot 21-22. MJa

Monissa muslimimaissa islamin uskon hylänneitä ja Kristuksen seuraajiksi kääntyneitä hyljeksitään perheen, suvun, yhteiskunnan ja jopa kristillisten seurakuntien taholta. Monia vainotaan ja jopa tapetaan.

Muslimitaustaiset uskovat tarvitsevat tukea, opetusta ja rohkaisua menetettyään työ- ja opiskelupaikkansa, kodin ja ihmissuhteet. Sen tähden vuotuisen rukoustapahtuman teemana on kertoa Jeesusta seuraaville entisille muslimeille, että ”Et ole yksin” vaan osa suurta perhettä.

Saksassa yleisötilaisuuksia

Avainmedian arabiosaston ja Al Hayatin laajan yhteistyöverkoston kautta rukousrintamassa oli viime vuonna mukana suuri joukko uskovia, seurakuntia ja järjestöjä Euroopasta, Afrikasta, Aasiasta, Latinalaisesta Amerikasta, Australiasta sekä Etelä- ja Pohjois-Amerikasta. Näiden seurakuntien ja tunnettujen kansainvälisten lähetysjärjestöjen piiriin kuuluu miljoonia ihmisiä. Pelkästään Etelä-Amerikan monimiljoonaisten kristittyjen kesken pidettiin jopa 48-tuntisia rukousvartioita seurakunnissa.

Avainmedian Keravan studiolta lähetetyissä suorissa lähetyksissä oli 60 videotervehdystä eri puolilta maailmaa pastoreilta, lähetystyöntekijöiltä ja kansainvälisten järjestön johtajilta, jotka rukoilivat ja rohkaisivat ex-muslimeja. Lähetykset käännettiin englannista arabiaksi, farsiksi ja urduksi.

Tänä vuonna rukoustapahtumaan odotetaan osallistuvan rukoilijoita vähintään yhtä paljon kuin viime vuonna. Saksassa järjestetään suorina lähetyksinä yleisötilaisuuksia, joihin odotetaan 500–1000 osallistujaa paikan päälle. Mukana on useita ex-muslimiuskovia. Rukouspäivän aikana lähetetään myös suoria lähetyksiä englanniksi sekä arabiaksi ja farsiksi tulkattuina.

Tapahtumassa mukana kuuluisa messiaaninen laulaja

Rukouspäivä-tapahtuma saa musiikkivieraakseen kansainvälisesti tunnetun juutalaisen laulajan ja puhujan, Sarah Libermanin, jonka ylistyslauluilla on esimerkiksi YouTubessa miljoonia katselukertoja. Ennen uskoon tuloaan Sarah vihasi arabeja, mutta kohdattuaan Messiaan hän sai Jumalalta sydämelleen rakkauden arabeja ja muslimeja kohtaan. Hän on opiskellut arabiaakin voidakseen laulaa Jeesuksesta arabiaksi.

– Minulle on kunnia olla mukana rukouspäivässä 18.11. Oma rukoukseni muslimitaustaisten uskovien puolesta pohjautuu Roomalaiskirjeen jakeeseen ”Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan?”, Sarah sanoo.

– Rohkaisen ex-muslimeja menemään rohkeasti eteenpäin uskon tiellä täytettyinä Hänen rohkeudellaan ja vahvoina Herran sotureina kulkemaan minne tahansa Jumala johdattaa.

– Rukoilen Jeshuan nimessä, että ex-muslimit toimivat Daavidin tavoin, joka nousi Goljatia vastaan ja voitti tämän Herran avulla. Haluan sanoa kaikille ex-muslimeille, että Jumala on kanssanne eikä mikään voi teitä estää. Shalom Alechem, Salaam Aleikum!

Suoria englanninkielisiä lähetyksiä juontaa marokkolaistaustainen Imane, tri Yassir Eric ja Avainmedian arabiosaston ja Al Hayat -kanavan johtaja Aaron Ibrahim.

Suoraa lähetystä voi seurata 18.11. klo 20–22 Avainmedian UskoTV:ltä www.uskotv.fi (konekäännettynä suomeksi), Al Hayatin sivustolta alhayat.tv ja englanninkielisenä https://fb.me/e/1Ps8tHht1

Tule mukaan rukoilemaan uskoon tulleiden muslimien puolesta!