Kotimaa: Yksi näistä kirjoista on Vuoden 2023 kristillinen kirja – Finalistien joukossa puhuttelevia elämäntarinoita ja uskon pohdintaa

Muslimit uhanneet tappaa kristityksi kääntyneen Ruba Qiwarin

 

Ruba Qiwar lunasti itselleen tappotuomion julistautumalla kristityksi. Hän riisui huivinsa tv-lähetyksessä. Kuva: ruutukaappaus

Jordanialainen Ruba Qiwar tuli kristillisen satelliittikanava Life TV:n ohjelmaan huivipäisenä. Kesken suoran lähetyksen ohjelma sai dramaattisen käänteen: Ruba riisui huivinsa ja sanoutui irti islamista.

Islam käski minua naisena peittämään pääni, etten olisi häpeäksi. Nyt kun Jeesus on kruununi, haluan riisua tämän islamilaisen merkin, julistaa Jeesusta ja vapautta hänessä.

Ruba Qiwar oli pukeutunut huiviin, jotta muslimikatsojat varmasti tunnistaisivat hänet. Sellaisena hänet oli totuttu näkemään, kun hän puolusti julkisesti islamia.

Pipliaseura Neliöb. 25.9.-8.10. MJa

Kristitystä musliminaisten esikuvaksi

Ruban juuret ovat islamin sijaan kristinuskossa; edesmenneen pastorin tytär kääntyi muslimiksi vuonna 2005. Hän avioitui marokkolaisen muslimin kanssa, alkoi opiskella Koraania ja syventyi toden teolla islamin oppeihin.
Ruba oli niin kiihkeä uskossaan, että aviomies käski häntä maltillisuuteen. Näkemyseron tähden avioparille tulikin ennen pitkää ero.
Opinnoissaan menestyvälle Ruballe myönnettiin useita islamilaisen maailman palkintoja. Vuonna 2008 Iqraa-televisiokanava palkitsi hänet ”parhaana musliminaisena”. Hän sai tehtäväkseen vastakääntyneistä muslimeista huolehtimisen ja johdatti yli 40 länsimaalaista islaminuskoon. Rappeutunut nimikristillisyys onkin Ruban mukaan helppo saalis islamille.

Usko virisi nettikeskustelujen kautta

Ruba meni mukaan internetin keskustelukanaville, joissa hän väitteli muutaman arabikristityn kanssa. Kerran Ruba sopi lähetysjärjestö Suomen helluntaiseurakuntien medialähetysjärjestö Avainmedian jälkihoitotyöntekijän kanssa, että seuraavaksi väiteltäisiin Muhammadista Vanhassa ja Uudessa testamentissa. Ruba valmistautui tilaisuuteen lukemalla Raamattua. Hän aikoi todistaa, että tuleva messias on islamin Mahdi ja että Muhammadin nimi mainitaan Raamatussa.

Sovittuna päivänä Ruba pyysi lisää aikaa valmistautua, sillä hän ei ollut löytänyt etsimiään todisteita. Jälkihoitotyöntekijä vastasi todistamalla uskostaan ja lukemalla Raamatusta kohtia, jotka olivat Ruballe tuttuja lapsuudesta.

Tällä kertaa Sana avautui uudella tavalla. Muutamien keskustelujen jälkeen Ruba rukoili Jeesusta ja pyysi anteeksi syntejään.

Seurauksena sovinto ja tappouhkaus

Ruban julkinen tunnustautuminen kristityksi ei jättänyt televisionkatsojia kylmäksi. Kanava sai muutamassa tunnissa yli 6000 katsojapalautetta, ja kolmen viikon aikana ohjelmaa ladattiin internetsivuilta yli 100 000 kertaa.

Lähetyksen jälkeen islamilaiset tahot julistivat Ruballe tappotuomion. Ruban äiti sen sijaan teki hänen kanssaan sovinnon jo ohjelman aikana. Äiti astui tyttären yllätykseksi studioon, ja he antoivat toisilleen anteeksi suorassa lähetyksessä.

Nykyään Ruba asuu Yhdysvalloissa, käy töissä ja suunnittelee raamattukouluopintojen aloittamista.