Muslimit tarvitsevat esirukousta

 

– Uskonnolliset muslimit etsivät ramadanin aikana erityisellä tavalla Jumalan läheisyyttä. Kristittyinä voimme ja meidän pitää rukoilla, että muslimit kohtaisivat Jeesuksen, Helsingin kansainvälisen seurakunnan (IEC) pastori ja Suomen Evankelisen Allianssin (SEA) hallituksen puheenjohtaja Timo Keskitalo kehottaa. Islaminuskoisten paastokuukautta, ramadania vietetään tänä vuonna 1.-30.8.

Timo Keskitalo on ollut suunnittelemassa ja kokoamassa rukouskirjaa ”30 päivää rukousta muslimien puolesta”. Se haastaa kristittyjä rukoilemaan ramadania viettävien muslimien puolesta kaikkialla maailmassa.

 

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Pyri avoimeen kohtaamiseen

-Rukoileminen ei ole vaikeaa. Erityisen helpoksi sen tekee, jos tunnemme jonkun muslimin, joka voimme sulkea esirukouksiimme, pastori ja lähetysteologi Martti Vaahtoranta sanoo.

 

Hän tietää, että muslimeille uskonto on ykkösasia ja myös luonnollinen keskusteluaihe, jos vain sallimme sen.

– Voimme pyrkiä tutustumaan muslimeihin ja ystävystymään heidän kanssaan. On myös arvokasta auttaa kaikessa, missä he maahanmuuttajina apua tarvitsevat. Tämä on Herramme esimerkin mukaista. Kun elämme kristillistä uskoa todeksi arjessa, todistamme Herrastamme, vaikkemme osaisi todistustamme aina pukea sanoiksi.

Martti Vaahtoranta kehottaa kuitenkin rohkeasti tunnustamaan kristinuskoa.
– Voimme antaa nöyrän todistuksen Jumalasta, joka tuli meidän tähtemme ihmiseksi. Voimme rohkeasti kertoa, että Jumalan poika kärsi, kuoli, haudattiin ja ylösnousi uuteen elämään. Siihen meidätkin liitetään kasteen ja uskon kautta Jeesukseen.

 

Jeesus on muslimienkin ainut toivo

Lähimmäisen rakkauden ohella on hyödyllistä olla perillä kristinuskon ja islamin perustavista eroavuuksista:
-Jeesus ilmoitti olevansa ainut tie Jumalan luo. Islam kiistää tämän, Timo Keskitalo linjaa.

Pastori ja lähetysteologi Martti Vaahtoranta valottaa islamin ja kristinuskon eroa näin:
– Islam ei tunnusta ihmisen perinpohjaista syntiturmelusta eikä islamin jumala tarvitse veristä sovitusuhria. Evankeliumi Jeesuksesta Kristuksesta on muslimienkin ainoa toivo.
SEA:n julkaisema esirukouskirjanen sisältää paljon tietoa muslimimaista. Taustoituksen lisäksi jokaiselle päivälle on kirjattu erityisiä rukousaiheita.

 

– Voimme rukoilla myös maamme kristillisten seurakuntien puolesta, että ne voisivat tarjota turvallisen yhteisön myös kristityiksi kääntyneille muslimeille. Esimerkiksi raamattupiirit voisivat olla myös tällaisia yhteisöjä, Timo Keskitalo vinkkaa.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie