Yleinen: Konekiväärisaarnaaja pelastaa Afrikan lapsia

Muslimien saavuttaminen Suomessa helpottuu hiljalleen

 

Islaminuskoisia on Suomessa tulevaisuudessa yhä enemmän. Kuvituskuva: Shutterstock

Uskonasioista puhuminen on useimmiten helpompaa islaminuskoisen kuin maallistuneen kristityn kanssa, sanoo muslimien parissa työskentelevä suomalaisnainen.

Moniarvoistuva Suomi saattaa olla kristityille hedelmällinen kohtauspaikka muslimien kanssa. Näin arvioivat islaminuskoisia säännöllisesti hengellisessä työssä tapaavat kristityt.

Suomessa asuu nykyisin arviolta 50 000–60 000 muslimia. Muslimit ovat pääosin maahanmuuttajia ja heidän käännynnäispuolisoitaan. Joukossa on myös pieni kantaväestöön kuuluva tataarivähemmistö.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Islamin vaikutus Suomessa on kasvanut – ei niinkään aktiivisten islaminuskoisten kuin monikulttuurisuutta arvostavien kantaväestöläisten toiminnan johdosta. Toisaalta Suomen monikulttuurisuuskehitys ja maahanmuuttajien kotoutuminen ovat vaikuttaneet muslimien asenteisiin myönteisesti.

– Islamista kristinuskoon kääntyneiden määrä kasvaa Suomessa jyrkästi. Määrää kartoitettiin Almun (Suomen Evankelisen Allianssin muslimityö) palaverissa vuosi sitten ja päädyttiin runsaaseen sataan kastettuun ex-muslimiin vuonna 2013. Sitä edeltävänä kolmena vuotena oli kastettujen määrä kasvanut vuosittain 50 prosenttia. Lukuihin pitää lisätä myös kastamattomien kääntyneiden määrä.

Pitkä tie Jeesuksen luokse

Muslimien parissa työskentelevä Kirsi kehuu islaminuskoisia helposti lähestyttäviksi.

– Yhteinen maaperä on olemassa. He uskovat jumalaan. Jeesuskin on heille totta, profeettana, Kirsi kuvailee.

– Uskonasioista puhuminen on useimmiten helpompaa kuin maallistuneen kristityn kanssa.

Kristitty arabi Asadel kertoo, että muslimien saavuttamisessa tärkein työväline on ystävällisyys ja rakkaus.

Asadel kertoo Pohjanmaalla seurakuntaan tulleesta muslimimiehestä, joka koki elämänsä yllätyksen.

– Hänelle oli opetettu aina, että kristityt ovat vihollisia ja heitä tulee vihata. Ja että kristityt vihaavat muslimeja.

Seurakunnassa muslimimies otettiin ystävällisesti vastaan. Ykkösasia ei ollutkaan se, että hän oli muslimi, vaan se, että hän oli ihminen.

– Hän alkoi kertoa muille muslimeille hyvää seurakunnasta. Hän arvosti valtavasti erityisesti seurakunnan nuoria.

Muslimien kielteistä kuvaa kristityistä ruokkii maallistunut valtakulttuuri, jonka katsotaan edustavan kristinuskoa.

– Moni muslimi ei halua kristityksi, koska he pelkäävät menettävän moraalisen puhtautensa. He luulevat, että jos on kristitty, täytyy juoda alkoholia ja tyttöjen tulee esiintyä vähissä vaatteissa, Asadel kuvailee.

 

Etunimellä esiintyvien haastateltavien nimet on muutettu.