Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Muslimien Ramadan kutsuu kristittyjä rukoukseen

 

Muslimien Ramadan-kuukausi alkaa tänä vuonna toukokuun 15. päivä. Useimmat maailman 1,7 miljardista muslimista sitoutuvat paastoamaan Ramadan-kuukauden aikana.

Muslimien Ramadan-kuukausi antaa kristityille mahdollisuuden rukoilla muslimien puolesta, että Jumala koskettaisi heidän elämäänsä. Rukouskalenterin avulla on helppo rukoilla, sillä siihen on koottu erityisiä rukousaiheita koko Ramadanin ajaksi.

Suomen lähetysneuvosto ja Suomen Evankelinen Allianssi ovat julkaisseet rukouskalenterin muslimimaailman puolesta. Kalenterissa on kaksi osiota. 30 päivää rukousta -osassa on aihe jokaiselle ramadankuukauden päivälle. Perjantairukous otsakkeen alla on suomalaisten lähetysjärjestöjen esittelemiä rukousaiheita ajalle 15. kesäkuuta 2018 – 26. huhtikuuta 2019.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Suomen lähetysneuvoston puheenjohtaja Timo Keskitalo kirjoittaa rukousoppaan esipuheessaan ajatuksistaan maahanmuuttovirran iskiessä Eurooppaan kolme vuotta sitten. Hän arveli silloin, että lähetystyöllä on puoli vuotta aikaa uusien maahanmuuttajien keskuudessa. Sen jälkeen yhteisö sulkeutuisi. Hänen yllätyksekseen näin ei kuitenkaan käynyt vaan avoimuus on jatkunut.

Keskitalo toteaa, että seurakunnissa käy edelleen jo monta vuotta Suomessa asuneita maahanmuuttajia.   Monet heistä ovat juurtuneet kristilliseen uskoon ja tuovat ystäviään ja tuttaviaankin seurakunnan toimintaan. Se kertoo Keskitalon mukaan siitä, että monien pelkäämän turvapaikkakeinottelun taustalta on paljastunut aitoa hengellistä herätystä.

–          Avainasemassa tässä kehityksessä on sinun rukouksesi muslimien puolesta. Jälleen saamme tämän oppaan äärellä yhteisesti rukoilla ja olla mukana meidän aikamme suuressa herätyksessä. Olemme etuoikeutettuja, kun saamme elää tällaisena aikana ja nähdä tämän kaiken tapahtuvan silmiemme edessä.

Kalenteria julkaisee Suomen Evankelinen Allianssi, SEA ja Suomen Lähetysneuvosto, SLN. Sen on kustantanut International  Evangelical Church.