Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Muslimien muutto Eurooppaan on “Daeshille” suuri tappio

 

‒ Al Massira on ääni Lähi-idästä, Patmos Lähetyssäätiön muslimityöntekijä Timo Keskitalo kuvailee. Kuva: Petri Vähäsarja.

Pastori Timo Keskitalo totesi tänään Teologisilla opintopäivillä, että islamistit hallitsevat pelolla. Sen voi murtaa vain kristillinen rakkaus.

Timo Keskitalo on juuri palannut vuoden mittaiselta työkaudelta muslimien parista Lähi-idästä. Nyt Keskitalo on aloittanut Patmos Lähetyssäätiön muslimityöntekijänä Suomessa. Hänen tehtävänsä on olla lähimmäinen muslimeille, jotka kaipaavat kristittyä ystävää tai tukihenkilöä.

Keskitalon mukaan Islamilainen valtio eli Daesh hallitsee tiedotusvälineitä hirmuteoillaan ja uhkauksillaan.

KRS Krito 10.-23.6.

– Median koneisto on ilmaiseksi heidän käytössään. Sen avulla eurooppalaiset ovat nyt alkaneet tuhota itseään. Eurooppa on alistunut pelolle. Se karsii EU-maiden kansalaisten liikkumista eri maiden välillä ja kirkko luopuu Jeesuksesta ainoana Herrana. Media luopuu sananvapaudesta ja luultavasti oikeuslaitos yhdenvertaisuusperiaatteesta, Keskitalo aavisti.

”Islamissa ei ole kyse sydämen uskosta”

Keskitalo totesi, että pelolla hallitseminen on islamille luontaista, koska sen perustaja Muhammed oli sotapäällikkö. Muslimien ”maltillinen enemmistö” ei kuitenkaan kannata väkivaltaa.

– Monia muslimeja huvittaa se, miten heitä pelätään lännessä, mutta monet heistä myös pitävät asetelmaa oikeutettuna. Koska kristinusko on muotoutunut vainojen alla, yhteiskunnallinen valta-asema on aina ollut sille onnettomuus.

– Islamissa ei ole kysymys niinkään ”sydämen uskosta” kuin poliittisista valtapiireistä. Daeshin tavoitteena on islamilainen maailmanvaltio. Kristinuskossa valtioiden rajoja tärkeämpää on Kristuksen maailmanlaaja, näkymätön kirkko. Tästä syntyy jännite islamilaisen ja kristillisen kulttuurin välille, Keskitalo arvioi.

Hänen mielestään on kummallista, että kun Daesh valtasi vuonna 2014 Mosulin kaupungin 300 hengen epämääräisellä sotajoukolla, paikalliset 50 000 sotilasta pakenivat paikalta hyvissä ajoin jättäen Daeshille aimo arsenaalin sotakalustoa.

– Kenties kyse oli vain pelosta Daeshin harjoittamaa väkivaltaa kohtaan.

Länsimaat taistelevat nyt Daeshia vastaan ilman maajoukkoja. Uutiskuvat miestappioista olisivat niille liikaa. Keskitalon mukaan Daesh ei kuitenkaan murru mihinkään sotilaallisiin tappioihin.

– Meidän pitää päästä pelon tuolle puolen. Daeshin joukot ovat päässeet sinne toteamalla, että ”me rakastamme kuolemaa enemmän kuin te rakastatte Coca-Colaa”. Meidän vastauksemme on kuitenkin toisenlainen: ”Täydellinen rakkaus poistaa pelon”, Keskitalo totesi.

– Rakkaus saa aikaan tekoja, jotka koskettavat sydämiä. Muslimit tietävät, että kristityt ovat niitä, jotka tekevät hyviä tekoja. Siksi muslimipakolaiset saapuvat Eurooppaan, ja juuri se on Daeshin suurin tappio. Muslimit eivät haluakaan elää islamilaisessa valtiossa, Keskitalo selosti.

Muslimitaustaiset kristityt avainasemassa

Keskitalolta kysyttiin myös suomalaisiin vastaanottokeskuksiin kohdistetuista väkivaltaisista iskuista. Niistä kristittyjen pitää Keskitalon mukaan sanoutua jyrkästi irti.

– Toivon, että tällaiset nationalistiset ilmiöt jäävät marginaalisiksi. Suuri osa Suomeen saapuvista muslimeista on perin pohjin kyllästynyt ja pettynyt Daeshin toimintaan. He haluavat vain elää rauhallista arkea, perustaa ehkä kebab-paikan. Tämä on meille suuri evankelioimisen mahdollisuus.

– Muslimitaustaiset kristityt ovat nyt ja tulevaisuudessa avainasemassa. Heidän tunnustautumisena Jeesuksen seuraajiksi on todellinen uutinen.  Tehtävänämme on rohkaista heitä astumaan julkisuuteen, vaikka se voi olla vaarallista.

– Meidän kaikkien kristittyjen kannattaa tehdä pieniä hyviä tekoja muslimeille. Ne ovat suuri todistus. Jos taas leimaamme muslimit vihollisiksi, Daeshin toive toteutuu ja he saavat koko muslimimaailman tuen, Keskitalo neuvoi.

Teologiset opintopäivät järjestettiin Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa 3.-5.1. Tapahtuman taustalla on teologinen aikakausijulkaisu Perusta yhdessä Suomen Raamattuopiston, Suomen teologisen instituutin ja Suomen Evankelisluterilaisen Opiskelija- ja Koululaislähetyksen kanssa.

 
Artikkelibanneri perussanoma