Yleinen: Konekiväärisaarnaaja pelastaa Afrikan lapsia

Murhaajan ”äärikristillisyyttä” pohditaan keskusteluissa

 

kuva: wikimedia

Onko Norjan joukkomurhan tunnustaneen miehen kutsuminen kristityksi kiihkoilijaksi oikeutettua? Kuka määrittelee, mikä on äärimmäistä kristillisyyttä?

Norjan perjantaisen terrori-iskun tekijän, Anders Behring Breivikin identiteettiä ja maailmankuvaa on pohdittu internetissä eri keskustelupalstoilla viikonlopun aikana. Breivikiä on uutisoinnissa luonnehdittu muun muassa äärikristityksi ja uskonnolliseksi kiihkoilijaksi.

Radikaali.net -sivustolla kirjoittaja Hakumarko haastaa palstan uskovia kirjoittaen, ”Kysymykseni onkin, arvon kristityt, kuinka yleisiä tällaiset väkivallanteot ovat keskuudessanne? Fantasioitteko esimerkiksi useinkin tällaisista toimista? Onko tämä teidänkin keskuudessanne yhtä yleistä kuin muslimiterroristeilla? Miksi kristinusko sai tämän ihmisen tappamaan?”

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Vastauksena Hakumarko saa arvailua Breivikin mielenterveydestä, sekä
vertailua muslimien tekemien terroritekojen määrään suht
eutettuna muihin. Nimimerkki Subhan Allah kääntää vastauksessaan kysymyksen ympäri, ”Päästään pimahtaneet tekevät mitä haluavat,eivät heitä ismit ja aatteet estä”.

Suomi24-palstalla nimimerkki Näin se menee pohtii asiaa sanoen ”Kaikki äärimmäisyyksiin menevät olivatpa uskontoa tai politiikkaa ovat häiriintyneitä. Häiriintyneitä siksi että niille ei ole kai keksitty parempaakaan nimeä.” Nimimerkki Ei hyvänen aika sanoo, ”Sanotaan, että tekijä oli äärioikeistolainen ja kas kummaa poks, poks: Ihmiset alkavat kaikki puhumaan kakkaa äärioikeistolaisista ja sanotaan, että tekijä oli kristitty ja kas, kas: Ihmiset alkavat puhumaan kakkaa kristityistä! Eikös tämäkin ole jonkinmoista rasismia? Lopettaisitte nyt tuon huutelun, hysterian ja loanheiton!”

Keskustelija Ldklwdml arvioi, että ”Tekijä oli kristitty, mutta tässä ei tainnut nyt ihan olla kyse mistään uskonmurhasta. Luultavasti lähes kaikki hänen tappamansa ihmiset olivat kristittyjä”.

Nimimerkki ??? kommentoi, ”On huomattavan eri asia alkaako hullu kutsua itseään uskovaksi vai muuttuuko uskova hulluksi.
Jos tuo ampuja olisi vaikkapa innokas tomaatinkasvattajien liiton jäsen niin alkaisitko vihata kaikkia tomaatinkasvattajia?”

Kotimaa24:sen keskustelussa Tarja Koivumäeksi esittäytyvä kirjoittaja haastaa ”Te Oikeat Kristityt voitte aina tehdä sen muodikkaan liikkeen, että IRTISANOUDUTTE kyseenalaisista opeista mahdollisimman näkyvästi. Silloin ihmiset lakkaavat pitämästä islamkriittisyyttä ja kulttuurimakxilaisuuden kritiikkiä ylen kristillisenä ja ehdottoman siunauksellisena ilmiönä, eikä teitä enää sotketa massamurhaajiin millään tasolla.”

Nimimerkki Päiviö Latvus puolustautuu kirjoittaen, ”ateistit sanoutuvat AINA radikaalisti irti ateistisesta marxilaisuudesta, joka surmasi ihmisiä – yleensä omia kansalaisiaan – 70 vuodessa n. 110 miljoonaa. Maailmansodissa kuoli vähemmän – n. 100 miljoonaa.

Useat keskustelijat pelkäävät, mitä edessä onkaan, kun Breivik kertomansa mukaan puhuu motiiveistaan surmaan maanataina.