Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

MTV3:n kysely: Valtaosa suomalaisista sallisi eutanasian

 

Seitsemän kymmenestä suomalaisesta olisi valmis sallimaan eutanasian eli aktiivisen kuolinavun Suomessa, kertoo MTV3:n uutisten teettämä kysely.
Eutanasiaa vastustaa 15 prosenttia suomalaisista. 13 prosenttia ei osaa sanoa kantaansa. Naisten ja miesten välillä merkittäviä mielipide-eroja ei ole, mutta puolueiden välillä eroja löytyy.

Myönteisimmin eutanasiaan suhtautuvat vihreiden kannattajat, joista 86 prosenttia sallisi eutanasian ja kielteisimmin kristillisdemokraattien kannattajat, joista vain 18 prosenttia on tätä mieltä. Vasemmistoliiton, kokoomuksen, SDP:n ja perussuomalaisten kannattajista myönteisellä kannalla on yli 70 prosenttia vastanneista. RKP:n kohdalla luku on 64 ja keskustan 56 prosenttia.

Tutkimusyritys Think If Laboratoriesin tekemään kyselyyn vastasi yli 1 800 ihmistä toukokuussa. Kyselyn virhemarginaali on suurimmillaan kome prosenttiyksikköä suuntaansa.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Eutanasiaa käsitellään Radio Dein suorassa Viikon debatissa torstaina 7.6. klo 9-10, uusinta klo 13-14 ja sunnuntaina 10.6. klo 20-21. Studioon saapuvat Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Heikki Pälve ja eläkkeellä oleva entinen eurokansanedustaja Esko Seppänen.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)