Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Motoristikerho osoittaa selvän reitin

 

Kristillisen moottoripyöräkerho Gospel Ridersien valtakunnallinen suurkampanja 7xSF käynnistyy juhannuksen jälkeen. Tämän vuoden teema ”Selvä Reitti” liputtaa liikenneraittiuden puolesta. Neljän viikon aikana Gospel Ridersit ajavat yli 3500km ja piipahtavat sadalla paikkakunnalla kertomassa evankeliumia. Tapahtuman suojelijana toimii sisäministeri Päivi Räsänen, joka siunaa motoristit matkaan.

7xSF-hankkeen johtaja ja Gospel Ridersien mediavastaava Reijo Ruotsalaisen mukaan liikenneraittius on teema, jota ei voi koskaan korostaa liikaa. Raittius liikenteessä on vastuun ottamista, ja samalla sekä oman että muiden turvallisuuden parantamista. Lisäksi Selvä Reitti -teema sisältää toisenkin merkityksen, ajatuksen selvästä reitistä iankaikkisuuteen.

Gospel Riders -moottoripyöräkerhon valtakunnallinen evankeliointikampanja kiertää neljän viikon aikana ympäri Suomea, ja tapahtumia järjestetään ympäri maata yhteistyössä paikallisten seurakuntien kanssa.

Kotimaa Neliöb. 27.3.-2.4.

Gospel Ridersien yhteiskristillisyyttä kuvastaa yhteistyötahojen kirjo. Mukana on luterilaisia seurakuntia, baptisteja, vapaaseurakuntia ja helluntaiseurakuntia. Kerhon jäseniä yhdistää yhteinen työnäky.

– Evankeliumi on meidän sydäntä lähellä. Meillä on kaikilla näky Suomesta ja siitä, että koko tämä kansa pitäisi saada joku päivä kirkkauteen. Meille on tärkeää, että ihmiset saa kuulla evankeliumia tässä maassa. Odotan, että pystymme myös vahvistamaan uskovia pienillä paikkakunnilla, joissa pienet uskovien ryhmät kokoontuvat joko rukouspiireissä tai pienissä seurakunnissa.

7xSF-ajo järjestettiin myös viime vuonna. Positiiviset kokemukset rohkaisivat järjestämään tapahtuman uudestaan. Hienoimmat muistot viime vuoden kiertueelta ovat jääneet Reijo Ruotsalaisen mieleen kirkkaana.

– Ihan sama mihin pysähdyimme. Kun isolla porukalla nahkapuvut päällä menimme huoltoasemille kahville, niin aina ihmisiä kerääntyi ympärille kysymään keitä olemme. Saimme sillä tavalla kertoa myös evankeliumia moottoripyöräilyn lomassa, Ruotsalainen kuvailee.

– Tänä päivänä moottoripyörä on in, ja se antaa meille uskoville mahdollisuuden välittää evankeliumia harrastuksen kautta. Yksi mieleenpainuvista kohtaamista oli se, kun yksi nuori poika 125-kuutioisella Hondalla lähti meidän mukaan Kiuruvedeltä. Hän halusi lähteä kanssamme ajamaan, ja sitten kun pääsimme Ryttylään, niin siellä hän antoi elämänsä Jeesukselle.

Lähtö 7xSF-kiertueelle tapahtuu heti juhannuksen jälkeen 23. kesäkuuta Keuruulta Iso Kirja -opistolta. Tapahtuman suojelija, sisäministeri Päivi Räsänen osallistuu motoristien liikkeelle lähettämiseen yhdessä paikalla olevien pastoreiden kanssa.

Keuruulta Gospel Riders -ryhmä jakautuu kahtia, toinen porukka suuntaa ensimmäiseksi Saarijärvelle, toinen Jämsään. Kirkoissa ei näitä motoristeja kuitenkaan nähdä vaan toreilla ja ihmisten keskuudessa.

– Kirkoissa olevat ihmiset ovat jo useimmiten sisällä Jumalan valtakunnassa, mutta kaduilla ja toreilla ihmiset vielä hapuilevat ja etsivät tietä. Haluamme olla näyttämässä tietä, haluamme osoittaa selvän reitin iankaikkiseen elämään.

Operaation etenemistä voi seurata videoiden välityksellä Gospel Ridersien nettisivuilta. Sivuilla on 7xSF-ajon ohjelma, josta näkee, saapuuko motoristikiertue omalle paikkakunnalle. Reijo Ruotsalaisen haastattelu kuullaan Radio Dein Ajankohtaistunnilla torstaina 20.6. klo 9-10, uusinta klo 13-14 ja yöllä klo 01-02.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)