Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Mooses tuli elokuviin – kannattaako mennä katsomaan?

 

Huomenna Tapaninpäivänä elokuvateattereihin saapuu Hollywoodin toinen tämän vuoden suuren budjetin raamattuelokuva. Ridley Scottin ohjaama Exodus – Gods and Kings on odotetusti herättänyt paljon kiinnostusta etukäteen, aivan samoin kuin alkuvuonna ensi-iltaan tullut Darren Aronofskyn Noah. Seurakuntalaisen blogisti Miikka Niiranen arvioi myös Mooseksesta kertovan filmatisoinnin.

Hollywood on innostunut tänä vuonna tekemään vuosikymmenten tauon jälkeen Vanhasta testamentista suuren budjetin elokuvia. Aiemmin keväällä teattereihin saapui Russell Crowen tähdittämä Noah, ja joulunpyhinä tarjolla on Exodus – Gods and Kings, pääroolissaan Christian Bale.

”Jos tänä vuonna kahdesta Suomeen tulleista isoista raamattuelokuvista pitäisi katsottavaksi valita vain toinen, se olisi tämä”, kirjoittaa Niiranen arviossaan.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Exoduksen ansioina Niiranen pitää ainakin sitä, että elokuva onnistuu täyttämään esimerkiksi faaraon hahmon ”jonkinlaisella luonteella”.

Kirjoituksessa huomautetaan myös, että ”Hollywoodin raamattubuumilta on turha odottaa mitään pilkuntarkkaa teologiaa”, mistä syystä kristityn katselijan ei kannata pitää oikeaoppisuuden rimaa alkujaankaan kovin korkealla.

Lue blogikirjoitus tästä.