Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Moonilaisuuden perustaja on kuollut

 

Sun Myung Moon vaimonsa Hak ja Hanin kanssa. KUVA: Wikimedia Commons

Yhdistymiskirkon eli moonilaisuuden perustaja Sun Myung Moon on kuollut Etelä-Koreassa 92-vuoden iässä. Hän kuoli ilmeisesti keuhkokuumeeseen tai sen komplikaatioihin. Moonin oppi on sekoitus kristinuskoa ja vanhoja korealaisia perinteitä. Moonilaisuuden tarkoituksena on luoda yhteyttä eri uskontojen, kulttuurin ja tieteen alueilla ja luoda Jumalaan suuntautunut harmoninen perhe.

Sun Myung Moon (s. 1920) koki 16-vuotiaana ilmestyksen, jossa hän sai tehtäväkseen saattaa loppuun Jeesukselta kesken jäänyt työ. Hän ymmärsi tehtäväkseen olla uusi messias, joka yhdistäisi kaikki uskonnot. Vuonna 1954 hän perusti Yhdistymiskirkon ja julkaisi samana vuonna oppirakennelmansa Jumalalliset prinsiipit.

Moonin mukaan Jeesuksen tarkoitus oli perustaa maan päälle Jumalaan suuntautunut harmoninen perhe ja palauttaa Jumalan valtakunta. Jeesuksen pelastustyö jäi kuitenkin Moonin mielestä kesken. Pastori Moon ja hänen vaimonsa edustivat messiaanista pariskuntaa, jolla kuului olla erityinen rooli pelastustyön loppuunsaattamisessa. Moon kielsi opetuksessaan kolminaisuuden ja opetti pelastusta osittain ihmisten tekojen perusteella.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Yhdistys rekisteröitiin Suomessa 26.1.1973 nimellä Maailman Kristinuskon Yhdistämisseura ja 25.8.1998 nimellä Perheiden Maailmanrauhanjärjestö (PMJ). Liikkeen mukaan sillä yli on kolme miljoonaa kannattajaa maailmanlaajuisesti. Yleisesti ottaen kannattajamäärän katsotaan kuitenkin olevan alhaisempi. Arviot liikkuvat noin 250 000 – 1 000 000 kannattajan välillä.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie