Mitä uutta kristilliset opistot tarjoavat ensi syksynä?

 

Kansanlähetysopiston kansainvälisyyslinjalla opiskellut Awa Thiam suoritti opintoihinsa kuuluvan ulkomaanjakson Kreikassa, Ateenan Auttavat kädet -pakolaiskeskuksessa keväällä 2018. Kansainvälisyyslinjalla opiskelijat pääsevät tutustumaan vieraaseen kulttuuriin sekä lähetys- ja kehitysyhteistyöhön. KUVA: SEKL ARKISTO

Personal trainer -koulutusta, logoterapiaa, webinaareja, oppilasvaihtoja tansanialaisten kanssa… Kristilliset opistot tuovat kurssitarjontaansa ensi syksynä monia uusia avauksia.

Suomen Raamattuopistolla eri opintolinjojen ja lyhytkurssien pääpaino on Raamatun opettamisessa.

– Uutena koulutuksena tarjolla on musiikin tuottamisen opinnot osana Musiikkilinjaa ja Personal trainer -tutkinto osana Urheilulinjaa. Ensi lukuvuonna Urheilulinja toimii myös lyhytkursseina Vuokatinrannassa, jossa on maailmanluokan liikuntamahdollisuudet kävelyetäisyydellä, opiston uusi rehtori Marja-Kaarina Marttila sanoo.

Perheniemi neliöb. elokuu MJa

Uutta on myös Opetushallituksen rahoituksella käynnistyvä Polku työhön -koulutus kotoutumisajan ylittäneille työttömille maahanmuuttajille.

Perheniemen evankelisessa opistossa alkaa syksyllä 2019 neljä uutta koulutusta: tukea antavan ja kasvua edistävän sielunhoidon koulutus, toiminnallisten menetelmien koulutus sielunhoitajille, valmennuskurssi monikulttuuriseen työhön sekä psykologian perusopinnot yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa.

– Logoterapian perusteet palaavat uudelleen koulutustarjontaan joidenkin vuosien tauon jälkeen, kertoo tiedotus- ja markkinointisihteeri Sonja Mäkinen.

Suomen Vapaakirkon ylläpitämä Suomen teologinen opisto laajentaa internetin kautta tarjottavaa koulutusta. Lukuvuoden aikana järjestetään webinaareja eri teemoista. Iltaraamattukoulua galatalaiskirjeestä voi seurata opiston auditoriossa tai internetissä.

– Uutena monimuotokoulutuksena alkaa Seurakunnanistutusakatemia. Se on avoin kaikille kiinnostuneille, rehtori Timo Lehikoinen sanoo.

Kalajoen Kristillisen Opiston rehtori Niko Rantanen kertoo, että opiston yhden suunnittelijan vaihtuminen tuonee mukanaan syksyllä myös uutta kurssitarjontaa. Yhtenä uutena avauksena hän mainitsee yhteistyön aloittamisen Nyakaton Raamattukoulun kanssa Tansanian Mwanzassa.

– Tavoitteena on rakentaa molemminpuolinen yhteistyö, joka rakentaa ja kasvattaa meitä molempia. Käytännön esimerkkeinä tästä mainittakoon esimerkiksi oppilasvierailut ja -vaihdot sekä henkilöstöliikkuvuus, Rantanen toteaa.

Kansanlähetysopistolla aloittaa ensi syksynä uusi lähetyslinja lähijakso-opintonsa.

– Kansanlähetysopiston painopiste on hyvässä raamattuopetuksessa. Tämä toteutuu erityisesti raamattu- ja apologialinjalla. Niille, joilla ei ole mahdollisuutta irrottautua koko vuodeksi, tarjoamme suuren suosion saaneita kolmen päivän periodeja, kertoo rehtori Niilo Räsänen.

Muita linjoja ovat käytäntöön suuntaava nuorisotyölinja, palvelutyölinja, ulkomailla toteutettava, lähetystyöhön varustava kansainvälisyyslinja sekä videotuotantoon keskittyvä medialinja.