Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Ministeri Maria Ohisalo puhuu köyhtymisestä kirkossa: ”Köyhyyden poistaminen saa maksaa”

 

Sisäministeri Maria Ohisalo. Kuva: Laura Kotila / valtioneuvoston kanslia

– Emme voi ajatella, että maan talous laitetaan ensin kuntoon ja sen jälkeen korjataan sosiaaliset ongelmat, sanoo sisäministeri Maria Ohisalo. Köyhyystutkijana työskennellyt ministeri keskustelee köyhyydestä piispan kanssa ensi viikolla.

– Köyhyyden ja asunnottomuuden poistaminen saa maksaa, koska se on paitsi inhimillistä niin myös kannattavaa: se maksaa itsensä takaisin ajan kuluessa, katsoo Ohisalo.

Helsingin piispa Teemu Laajasalo, on kutsunut sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) keskustelemaan köyhyydestä ensi maanantaina Helsingin Vanhassa kirkossa järjestettävään myötätuntoiltaan.

SEKL Neliöb. 25.-31.3. MJa

Ohisalolla on ennen ministeripestiään ja vihreiden puheenjohtajuutta kokemusta myös kirkollisista luottamustehtävistä. Hän on aiempina vuosina toiminut muun muassa Helsingin yhteisen kirkkovaltuuston ja Paavalin seurakunnan seurakuntaneuvoston jäsenenä.

Mielipiteitään köyhyysongelmiin tulevat Vanhaan kirkkoon jakamaan myös toimitusjohtaja  Juha Pantzar Takuusäätiöstä ja toiminnanjohtaja Sinikka Backman Myllypuron elintarvikejakelusta.

– Hallituksen on tehtävä kunnianhimoinen ja konkreettinen eriarvoisuuden torjunnan ohjelma, joka pohjaa tutkittuun tietoon ja jonka toteutumista seurataan aktiivisesti, paaluttaa Maria Ohisalo omat yhteiskunnalliset askelmerkkinsä kirkossa käytävälle keskustelulle.

Radio Dei lähettää Helsingin Vanhassa kirkossa käytävän keskustelun keskiviikkona 30.10. kello 21.40 alkaen.

 

Aiheet