Noormarkkuun uusi Varikko-helluntaiseurakunta

 

Noormarkussa päästään uusiin tunnelmiin Varikko-seurakunnan myötä.

Rukous paikkakunnan puolesta lisää hyvinvointia ja synnyttää jopa uusia seurakuntia.

”Olen saanut niin paljon, että annettavaa on, ja kannettava minunkin on korteni kekoon…”, lauloivat Maija Peltomäki ja Andreas Nebdal uuden paikallisseurakunnan, Varikon, avajaistilaisuuden aluksi toissa viikonloppuna.

Varikko toimii Porin helluntaiseurakunnan alaisena satelliittiseurakuntana Porin Noormarkussa. Noormarkussa on vuosikymmeniä ollut helluntaiseurakunnan toimintaa. Varikon toiminnasta vastaava Tapani Tuomi on ollut vastuussa työstä 8 vuotta.

Pipliaseura Neliöb. 5.-18.12. MJa

– Minulle on tultu usein sanomaan, että Noormarkussa on kova maaperä. Ehkä se sitä on ollutkin, mutta tänä päivänä asia on toisin. Täällä ihmiset suhtautuvat hengellisiin asioihin hyvin myönteisesti. Tähän yhtenä isona syynä on määrätietoinen rukous sekä pitkäaikainen hengellinen työ Noormarkussa, Tapani Tuomi kuvailee.

Jumala puhui tilasta

Jossakin vaiheessa Jumala alkoi puhua Noormarkun helluntailaisten tiimille työn laajentamisesta. Aiemmat tilat alkoivat käydä pieneksi kasvavan osanottajamäärän vuoksi. He rukoilivat Jumalalta viisautta ja kärsivällisyyttä edetä Hänen tahdossaan, ja ovat saaneet tuntea sisäistä lepoa ja rauhaa kaiken keskellä.

– Eräs varattuna ollut liiketila nousi ajatuksiin. Se jäi nakuttamaan takaraivoon ja sanoinkin, että tämä tila tulee olemaan meidän jonakin päivänä – sitten, kun Jumalan aikataulu on oikea.

– Viime kesäkuussa Jumala sitten johdatti meille nämä tilat, ja nyt ollaan uuden haasteen edessä, Tuomi naurahtaa.

Uuden paikan nimeäminen ei ollut aivan yksinkertaista. Lopulta ehdotettu Varikko-nimi sai vahvan suosion formulabaarinakin toimineen tilan historian ja hengellisen merkityksensä vuoksi.

– Varikollahan huolletaan viottuneet osat eheiksi. Me ihmisinä tarvitsemme myös säännöllisiä huoltohetkiä Jumalaa kohtaamalla tullaksemme särjetystä eheäksi, pohtii Tapani Tuomi.

Vaikuttimena rakkaus

Varikkolaiset haluavat jalkautua kaduille kohtaamaan ihmisiä henkilökohtaisesti ja kertomaan Jumalan muuttavasta voimasta sekä kutsumaan mukaan tilaisuuksiin. Varikon toiminta koostuu herätyskokoushenkisistä keskiviikkoilloista ja sunnuntai-iltapäivän jumalanpalveluksista. Lisäksi on tulossa mm. nuorisokahvilaa, muskaritoimintaa ja alfakurssia.

– Liikkeelle paneva voima on Jumalan rakkaus. Tuota kokemaamme Jumalan rakkautta haluamme välittää muille sanoin ja teoin. Meidän tulee rakastaa ihmistä niin kuin Jumalakin on rakastanut meitä. Olemme tulleet palvelemaan noormarkkulaisia ja toivomme, että he voivat aistia sen, tiivistää Tuomi.