Ministeri Juha Rehula Radio Deissä: ”Kun koivussa on lehti, koko sote-paketti on kaikkien arvioitavana”

 

Juha Rehula on ollut eri rooleissa sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamishankkeessa jo vuosikymmenen ajan. Nyt hän lupaa paketin valmistuvan kesään mennessä.

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula summasi Radio Dein suorassa lähetyksessä sote-uudistuksen ytimen ja lupasi lakipaketin valmistuvan kevään aikana.

Suorassa Radio Dein Parempi Huomen -aamulähetyksessä vieraillut perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.) myönsi hallituspuolueiden välillä olevan vielä merkittäviä erimielisyyksiä sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksen sisällöstä. Yksityisen sektorin, julkisen sektorin ja kolmannen sektorin roolijaosta palveluiden järjestämisessä käydään vielä vääntöä.

Sotessa liikutellaan 24 miljardin rahapottia, mikä herättää sekä lainsäätäjissä että yksityisellä ja kuntasektorilla intohimoja. Rehula myönsi, että rahoituksen osalta isoja asioita on vielä auki.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

– Avoimesti sanon, että töitä riittää.

– Yhteinen näkemys [hallituksessa] on siitä, että vastuu on ylätasolla samassa paikassa. Yksi johtaja, yksi rahapussi, Rehula huomautti.

Peruspalveluministeri pahoitteli Radio Deissä sitä, että julkisuudessa uutisointi on keskittynyt keskusteluksi sote-alueiden määrästä. Keskustan ajama 18 maakunnan ja 15 itsehallinnollisen sote-alueen malli on Rehulan mukaan varastanut huomion multa kysymyksiltä.

– Tästä numerokeskustelusta on tullut kaiken ydin. Jokaiseen numeroon liittyvät omat ongelmansa, Rehula muotoili.

Erimielisyyksistä huolimatta perhe- ja peruspalveluministeri ”vakuutti käsi sydämellä”, että sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistusta koskeva lakipaketti valmistuu vielä kevään aikana.

– Tämän kevään aikana, kun koivussa on lehti – toivottavasti kevät ei ole kovin aikainen – koko tämä lakipaketti on kaikkien arvioitavana.

Juha Rehulan haastattelu kokonaisuudessaan Radio Dein ohjelma-arkistossa. Uusintana Radio Deissä perjantaina 26.2. kello 13.

Kommentoi uutista Radio Dein Facebookissa

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)