Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Ministeri Hautala palkitsi helluntailaiset

 

Suomalaiset helluntailaiset ovat tehneet työtä Tansaniassa pitkään. Kuvassa suomalainen lähetystyöntekijä paikallisen naisen kanssa 1970-luvulla. (RV)

Fidan ja Tansanian FPCT-helluntaikirkon vammaishanke on parantanut tuhansien vammaisten lasten ja nuorten elinolosuhteita ja vienyt heitä kohti ihmisarvoisempaa elämää. Helluntailaisille Suomessa tunnustus on merkittävä: vähemmistökirkon tekemää kehitysyhteistyötä osataan arvostaa.

Helluntailaisen Fida Internationalin ja Tansanian FPCT-helluntaikirkon hanke sai kehitysministeri Heidi Hautalan kunniamaininnan tuloksekkaasta ja vaikuttavasta työstä. Ulkoministeriön kansalaisjärjestöseminaarissa pohdittiin kehitysyhteistyön tuloksellisuutta, joka on keskeinen teema Suomen ja EU:n kehityspolitiikassa.
– Fida on esimerkki pitkäaikaisessa yhteistyömaassamme kokeneen kumppanuusjärjestön ohjelmasta, joka pitkäaikaisella ja perusteellisesti valmistellulla työllä tähtää tärkeään yhteiskunnalliseen ja kulttuuriseen muutokseen syrjäytyneiden ihmisten arkielämän ja aseman parantamiseksi. Kyseinen ohjelma on onnistunut vaikuttamaan poliittiseen muutokseen kansallisella tasolla, Hautala perusteli.

Hautala antoi kunniamaininnan myös WWF:n toiminnalle Nepalissa osana järjestön Living Himalayas -ohjelmaa sekä Shiffan Somaliassa toteuttamalle naisten tiedottaja- ja mediakoulutushankkeelle.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Haluan lämpimästi onnitella näitä kolmea järjestöä vaikuttavasta ja hienosta työstä, Hautala rohkaisi.
Fidan ja Tansanian FPCT-helluntaikirkon vammaishanke on parantanut tuhansien vammaisten lasten ja nuorten elinolosuhteita ja vienyt heitä kohti ihmisarvoisempaa elämää. Hanke on muuttanut perheiden, koulujen ja koko yhteisön asenteita vammaisuutta kohtaan. Se on myös tarjonnut apuvälineitä lapsille ja nuorille.

Noin 400 000-jäseninen FPCT (Free Pentecostal Church of Tanzania) -helluntaikirkko laati koko maanosassa ainutlaatuisen vammaisjulkilausuman, johon se halusi sitoutua julkisesti. Vammaishankkeessa on tehty myös monipuolista vaikuttamistyötä, jolla on ollut vaikutuksia Tansanian parlamenttia myöten.

Fida International on vuonna 1927 perustettu Suomen helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö, joka toteuttaa yli 70 kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avun hanketta sekä laajaa kummilapsitoimintaa lähes 40 maassa.

Fida on Suomen ulkoasiainministeriön ja Euroopan komission Humanitaarisen avun osaston (ECHO) kumppanuusjärjestö. Fida lähetystorien tuotoilla autetaan kehitysmaiden köyhiä.