Miniraamattuja kultakaivoksen vankeina oleville miehille

 

Pohjois-Chilessä elokuun alussa romahtaneen kultakaivoksen uumeniin jääneiden 33 kaivosmiehen mielialaa yritetään kohentaa monin tavoin. Miehet ovat saaneet tuekseen myös miniraamattuja.

Miehiin pidetään yhteyttä ahtaan porausaukon kautta. Omaisten lisäksi kaivoksen suulla päivystää myös psykiatri, ja sikäläisen adventtikirkon pastori Carlos Parra on ollut paikalla joka päivä. Hänen aloitteestaan ahdingossa oleville miehille on toimitettu 33 minikokoista Raamattua.

Ennen Raamattujen ujuttamista maan uumeniin terveysministeri Jaime Mañalich ja miesten omaiset lukivat psalmin 40. La Tercera -sanomalehdessä kerrotaan, että kaivoksen ulkopuolelle on myös levitetty suuri kangas, johon paikalliset kristityt ovat kirjoittaneet rohkaisevia viestejä omaisille.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

Työt kaivosmiesten pelastamiseksi ovat edenneet odotettua nopeammin. Arvioiden mukaan piina saattaa päättyä jo lokakuussa.

Sitä, että miehet ylipäätään ovat selvinneet hengissä, pidetään yleisesti ihmeenä. Kaikkien oletettiin kuolleen, kunnes kaksi viikkoa onnettomuuden jälkeen miehiin saatiin yhteys. Katon romahtaessa he olivat ehtineet paeta kaivoksen turvatilaan, jossa he ovat majailleet pian kaksi kuukautta.

Pitkä oleskelu ahtaassa kammiossa 700 metrin syvyydessä on väistämättä vaikuttanut mainarien mielialoihin.

Chilen hallituksen mukaan kyseisessä kaivoksessa on viime vuosina tapahtunut useita vakavia onnettomuuksia. Nyt turvatoimia kohennetaan tehostamalla kaivostoiminnan valvontaa.