Elämäntaito: Tuore tutkimus paljastaa: Pojat aiempaa uskonnollisempia, tytöt voivat huonosti ja etääntyvät uskonnosta Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Islamille vaaditaan jälleen lisäsuojelua

 

Afganistanilaisnainen pukeutuneena kasvot kokonaan peittävään burkaan. Kuva: sxc.hu

OIC:n mukaan kriminalisoitavaa islaminvastaisuutta on Koraanien polttamisen lisäksi muun muassa islamilaisten valtioiden ihmisoikeusrikkomusten kritisointi.

Kansainvälisen OIC-muslimiorganisaation jäsenjärjestö ISESCO on vaatinut YK:ta laatimaan uskontojen halventamisen kriminalisoivan kansainvälisen lain. Vaatimus esitettiin pienen yhdysvaltalaiskirkon aiottua polttaa Koraaneja WTC:n terrori-iskujen muistopäivänä 11. syyskuuta.

OIC on ajanut vastaavanlaista, nimeltä mainitusti islamia suojelevaa lainsäädäntöä ja päätöslauselmia YK:ssa jo vuosikymmenen ajan. OIC:n mukaan kriminalisoitavaa islaminvastaisuutta on Koraanien polttamisen lisäksi muun muassa islamilaisten valtioiden ihmisoikeusrikkomusten kritisointi.

Perheniemi neliöb. vko 48. MJa

Koraanin polttoaikeet tuominnut World Evangelical Alliancen pääsihteeri Geoff Tunnicliffe on esittänyt huolensa tilanteen kehittymisestä islamin eduksi kristittyjä vastaan.

– Pyydämme, että maailman johtajat ja media toisivat esiin samanlaisen julkisen tuomion [kuin Koraanin polttamisaikeita kohtaan], kun radikaaleja tekoja yhtä suuressa tai suuremmassa mittakaavassa tehdään kristittyjä vastaan, Tunnicliffe toteaa järjestön julkilausumassa.