Islamille vaaditaan jälleen lisäsuojelua

 

Afganistanilaisnainen pukeutuneena kasvot kokonaan peittävään burkaan. Kuva: sxc.hu

OIC:n mukaan kriminalisoitavaa islaminvastaisuutta on Koraanien polttamisen lisäksi muun muassa islamilaisten valtioiden ihmisoikeusrikkomusten kritisointi.

Kansainvälisen OIC-muslimiorganisaation jäsenjärjestö ISESCO on vaatinut YK:ta laatimaan uskontojen halventamisen kriminalisoivan kansainvälisen lain. Vaatimus esitettiin pienen yhdysvaltalaiskirkon aiottua polttaa Koraaneja WTC:n terrori-iskujen muistopäivänä 11. syyskuuta.

OIC on ajanut vastaavanlaista, nimeltä mainitusti islamia suojelevaa lainsäädäntöä ja päätöslauselmia YK:ssa jo vuosikymmenen ajan. OIC:n mukaan kriminalisoitavaa islaminvastaisuutta on Koraanien polttamisen lisäksi muun muassa islamilaisten valtioiden ihmisoikeusrikkomusten kritisointi.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Koraanin polttoaikeet tuominnut World Evangelical Alliancen pääsihteeri Geoff Tunnicliffe on esittänyt huolensa tilanteen kehittymisestä islamin eduksi kristittyjä vastaan.

– Pyydämme, että maailman johtajat ja media toisivat esiin samanlaisen julkisen tuomion [kuin Koraanin polttamisaikeita kohtaan], kun radikaaleja tekoja yhtä suuressa tai suuremmassa mittakaavassa tehdään kristittyjä vastaan, Tunnicliffe toteaa järjestön julkilausumassa.