Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Kotimaan päätoimittaja Mari Teinilä: Äänet jyrkkenevät kirkossa

 

Mari Teinilä poseerasi syyskuun alussa Kotimaan uutisverkkolehden perustamistilaisuudessa miesjohtajien keskellä.

Kirkon asemassa suomalaisessa yhteiskunnassa on viime vuosina tapahtunut merkittävä muutos, sanoo Kotimaa-lehden päätoimittaja Mari Teinilä. Kirkon jäsenyys ei ole enää itsestäänselvyys. Teinilä nostaa muutoksen merkkinä esiin valtakirkon lihaa pistelevät liikkeet, jotka korostavat oikean opin merkitystä kristillisen uskon ytimessä.

Teinilän mukaan äänet ovat jyrkkenemässä kirkon sisäisessä keskustelussa.

– Keskustelu liittyy Raamattuun ja Raamatun tulkintaan. Kirkon sisällä vaikuttaa ryhmiä, jotka katsovat, että heillä on oikea tulkinta Raamatusta ja että kansankirkolla oikeaa tulkintaa ei ole. Tähän liittyy sellaisia ilmiöitä kuin Luther-säätiön syntyminen ja ehdotettu piispaboikotti.

Karas-Sana Neliöb. 4.-10.12. MJa

Kotimaa-lehden päätoimittaja katsoo, että luterilaisen kirkon rooli arvojohtajana on muuttumassa, vaikka esimerkiksi keväällä käydyt arkkipiispan vaalit kiinnostivat mediaa poikkeuksellisen paljon.

­ Arvojohtajuutta ei ole Teinilän mukaan menetetty kokonaan, mutta evankelisluterilaisella kirkolla ei ole enää monopolia määritellä, mitä ihmiset ajattelevat ja mitkä ovat heidän arvonsa.

Seuraavan suuren arvokeskustelun aiheen Teinilä näkee sukupuolineutraalia avioliiton asemasta, josta on tulossa yksi huhtikuussa käytävien eduskuntavaalien vaaliteemoista.

Kotimaa-lehden pääomistaja on Kirkkopalvelut. Muihin lehden merkittäviin omistajiin lukeutuvat kirkkohallitus, Suomen Lähetysseura ja Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys.

Kuuntele, mitä Kotimaa-lehden päätoimittaja Mari Teinilä sanoo Suomen luterilaisen kirkon muutoksesta ja mitä hän ajattelee sukupuolineutraalista avioliitosta.

 

Mari Teinilän haastattelu kuullaan Viikon Tikka -ohjelmasarjassa Radio Deissä tiistaina 28.9. klo 9-10. Uusinta 29.9. klo 01.00.

 

 
Dei, Pressavaalit, artikkeliban. (1/2) 1.11.- MJa