Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Miksi myös Raamattua pitäisi lukea Ylellä?

 

Kansanedustajat Peter Östman ja Jouko Jääskeläinen (kd) ovat jättäneet eduskunnalle kirjallisen kysymyksen Ylen ohjelmatarjonnasta, viitaten ohjelmasarjaan Koraani kannesta kanteen.

Yleisradiota koskevassa laissa määritellään, että sen tehtävä on ”tuottaa, luoda, kehittää ja säilyttää kotimaista kulttuuria”. Kansanedustajien mielestä tämä ei toteudu, jos Raamatusta ei tehdä samanlaista ohjelmaa.

Miksi Raamattu pitäisi lukea läpi Ylellä, Jouko Jääskeläinen?

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

– Onhan Raamatulla tietysti suurempi merkitys Suomen kanssan historiassa. Ihmisten tietämys sen sisällöstä on vähentynyt, joten Yle voisi tehdä tässä suuren kulttuuriteon. Tietysti Raamattu on paljon muutakin.

– Raamattu on pitänyt pintansa historian aikana eri kulttuureissa. Jeesus opettaa kääntämään toisen posken ja rakastamaan vihollista. Ne ovat niin huikeita ja tärkeitä opetuksia, että ne pitäisi olla nähtävissä ja kuultavissa.

Uhkaako Koraanin lukeminen kulttuuriamme?

– Ehkä tässä nyt on tällasta uteliaisuuden makua, että tähän ratkaisuun (Koraanin lukemisesta) on lähdetty. Samalla suuri uteliaisuus voi johtaa harhaan. Ihmiset eivät välttämättä ymmärrä, miten suuri vaikutus Raamatulla ja etenkin Uudella Testamentilla on ollut Suomen kansan hengelliselle ulottuvuudelle ja sosiaaliselle puolelle.

– Perusarvot, kuten riitojen sopiminen ja anteeksi pyytäminen, tulevat Raamatusta. Jos unohdamme kristinuskon, niin voi olla että unohdamme viljellä myös näitä arvoja.