Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Heurekan puheenjohtaja: Emme ota kantaa mitään ryhmää vastaan

 

Heurekan hallituksen puheenjohtaja

Tiedekeskus Heurekan hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Tapani Mäkisen (kok.) mukaan Heurekan toimiva johto ei tehnyt oikein siinä, miten se otti kantaa asiakkaidensa arvoihin. Tiedekeskuksen toiminnanjohtaja Tapio Koivu ilmoitti viime viikolla, ettei Heurekalla ole mitään tekemistä Aito avioliitto -yhdistyksen sanoman kanssa ja että Heureka tukee vahvasti lakia samaa sukupuolta olevien avioliitosta. Mäkinen kommentoi Koivun kannanottoa AlfaTV:ssä perjantaina.

Tiedekeskus Heurekassa järjestetään 28.3. Aito avioliitto -yhdistyksen seminaari, jossa puolustetaan miehen ja naisen välistä avioliittoa. Heurekan toiminnanjohtaja Tapio Koivu vastasi viime viikolla saamaansa avoimeen kirjeeseen, ja totesi ettei Heurekalla ole mitään tekemistä yhdistyksen sanoman ja viestin kanssa. ”Tämän selventämiseksi haluamme todeta seisovamme samassa joukossa Tahdon!-kampanjan organisaatioiden kanssa.”

Heurekan hallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen kommentoi Tapio Koivun kannanottoa AlfaTV:n Uutiskauha-ohjelmassa 13. maaliskuuta. Mäkinen totesi, ettei Heurekan ”toimiva johto” toiminut asiassa oikein. Mäkisen mukaan Heureka ei halua ottaa kantaa minkään asian puolesta. ”Heureka on kaikkien suomalaisten ja Heurekassa kävijöiden yhteinen organisaatio, joka on tässä suhteessa riippumatoon poliittisista tai muista mielipiteistä.”

KRS Krito 10.-23.6.

Heurekassa käy vuosittain noin 300 000 ihmistä ja erilaisia tilaisuuksia sen tiloissa järjestetään lähes päivittäin. Tapani Mäkinen sanoo haastattelussa luulevansa, että koskaan aiemmin Heureka ei ole ottanut kantaa asiakkaidensa arvoihin, vaan Tapio Koivun kannanotto oli varsin poikkeuksellinen.

”Tietysti hän yksityishenkilönä on oikeutettu mielipiteeseen ja sanomaan sen ääneen. Tietysti Heurekan henkilökuntakin on siihen oikeutettu. Mutta Heureka organisaationa ei ota kantaa minkään ryhmän puolesta tai ryhmää vastaan eikä myöskään poliittisesti sitoudu mihinkään suuntaan. Ja näin ollen Heurekan toiminnanjohtajan kanssa on käyty keskustelut asian tiimoilta ja hän on korjannut tämän jälkeen viestintäänsä tältä osin”, Mäkinen sanoo.

Mäkinen sanoo myös, että tapahtuman järjestäjä on Heurekaan ”erittäin tervetullut”. Kysyttäessä, onko luvassa myös joitain mielenilmauksia, Mäkinen toteaa: ”Voi olla, että näinkin tapahtuu. Luulen kuitenkin, että Suomi tässä suhteessa on kuitenkin siinä määrin suvaitsevainen maa, että huolimatta voimakkaistakin mielipiteistä hyväksytään kaikkien toimijoiden toiminta ja annetaan siihen mahdollisuus”.

Katso Tapani Mäkisen haastattelu AlfaTV:n arkistosta (Uutiskauha 13.3.2015).

Lue myös:

Aito avioliitto: Heureka joutunut Setan painostuksen kohteeksi

Heurekan tiloissa järjestettävä Aito avioliitto -tapahtuma puhuttaa

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie