Mikko Nikula: ”Japanin keikoissa on suuri merkityksellisyyden tuntu”

 

Mikko Nikula toivoo, että kuulijat saisivat musiikin äärellä ahaa-elämyksiä. Häntä itseään puhuttelevat kappaleet, jotka koskettavat, yllättävät ja opettavat luottamaan Jumalaan. Kuva: Sari Savela

MGtH (Mikko Goes to Heaven) on lähdössä kuudetta kertaa kiertueelle Japaniin Länsi-Japanin luterilaisen kirkon kutsumana. Kiertue toteutetaan 8.-26. kesäkuuta 2017.

MGtH-bändiltä on juuri ilmestynyt japaninkielinen levy Kimi ga taisetsu dakara – Koska olet arvokas. Levyn sanoitukset ja sävellykset ovat MTHG:n bändin jäsenten käsialaa. Käännökset japanin kielelle ovat tehneet Elina Huovinen, Jukka Vänskä ja Emi Araki.  Bändi on julkaissut musiikkivideon yhdestä levyn kappaleesta. Furusato – Koti ei olekaan täällä -kappale on  katsottavissa tässä linkissä.
Reilun kahden viikon kiertueen aikana MGtH:n on tarkoitus pitää runsaat 20 konserttia.
– Enimmäkseen konsertoimme kirkoissa. Jotkut niistä ova thyvin pieniä, toiset meidän seurakuntasalien kokoisia. Joukossa on myös joku kahvila- ja taidekeskuskeikkakin, yhtyeen solisti Mikko Nikula kertoo.

Matkaa voi seurata sosiaalisessa mediassa

Nikula kertoo olevansa iloinen, että yhtye tahdottiin jo kuudennen kerran maahan, josta on tullut hänelle rakas.
– Japanin keikoissa on suuri merkityksellisyyden tuntu. Ne palvelevat hyvin seurakuntien tavoittavaa työtä.
Matkan kulkua voi seurata sosiaalisessa mediassa.
– Eniten olen nyt päivittänyt facebook.com/mgthband -sivua. Sieltä on nähtävissä valmistelua ja videopätkiä reissun tiimoilta. Siitä on muodostunut nyt aktiivisin kanava. Pidämme myös videoblogia Youtubessa kanavalla MGtHchannel, Nikula kertoo.

Konsertit tavoittavat muitakin kuin kristittyjä

Edellisillä konserttikiertueilla on tavoitettu monia sellaisiakin japanilaisia, jotka eivät muuten käy kirkossa. Maassa, jossa alle yksi prosentti väestöstä on kristittyjä, sanoma Jeesuksesta on mennyt eteenpäin. Uudet ihmiset ovat löytäneet tiensä seurakuntien toimintaan. Mikko Nikula toivookin, että heidän musiikkinsa voisi välittää sanomaa Jeesuksesta tavalla joka koskettaa ihmisiä.
– Jeesus antaa merkityksen elämälle.
Japanissa MGtH esittää kaikki kappaleensa japanin kielellä. Suomesta Japaniin lähtevä kokoonpano on seuraava: Mikko Nikula – laulu, kitara, Tapani Vaahervaara – basso, Markus Niemispelto – lyömäsoittimet, Sami S. Asp – kitara, Hanna Launonen – tanssi. Kansanlähetyksen lähetystyöntekijät luotsaavat heitä kiertueella ja toimivat tulkkeina.

Vuodesta 1997 keikkaillut MGtH on esiintynyt Suomen lisäksi Japanissa, Brasiliassa, Italiassa, Venäjällä, Ruotsissa ja Etu-Aasiassa. Yhtyeen levyistä kolme on japanin ja yksi portugalin kielellä. Mikko Nikula kertoo, että tien päälle yhtyeen ajaa kolme asiaa: hyvä sanoma, rakkaus musiikkiin ja kiertämisen ilo. Kuva: Tuomas Merilahti

Lahjoitukset ja tukijat mahdollistavat konserttikiertueen

Bändi tekee kiertueen vapaaehtoistyönä. Lentoliput ja muut kiertueen kulut katetaan lahjoituksilla sekä japaninkielisten levyjen ja kiertuepaitojen myynnillä. Bändiläiset ovat erittäin kiitollisia ja iloisia kaikista ystävistään ja tukijoistaan, jotka tekevät tämän heidän työnsä mahdolliseksi.
– Tämä on lyhyt lähetystyöprojekti, ja tähänkin tarvitaan tukijoukkoja. Olen iloinen siitä, että moni täällä Suomessa rukoilee matkan puolesta, Mikko Nikula toteaa.
MGtH:n jäsenet haluavat kiertueensa mahdollisella tuotolla tukea Koben teologista seminaaria ja julistustoimintaa Japanissa.

 

Aiheet

,