Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Mikaelinseurakunta tarjosi uusille jäsenille lätkämatsin lauantaina

 

Seurojen edellisen kohtaamisen vei nimiinsä Sport. Kuva: Flickr – Tyler

Viime lauantaina 21. helmikuuta Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymään kuuluva Mikaelinseurakunta vei uudet jäsenensä katsomaan HK Areenalle paikallisen TPS:n ja Vaasan Sportin välisen jääkiekko-ottelun.

Mikaelinseurakunta kutsui viime lauantaiseen Liiga-otteluun kaikkia alueelleen vuoden aikana muuttaneita seurakuntalaisia. Noin kahdesta tuhannesta kutsukortein kutsutusta peliin lähti lopulta pari sataa. Arviolta puolet porukasta oli nuoria aikuisia ja loput lapsia ja vanhuksia.

Ennen ottelua Mikaelinseurakunta tarjosi jäähallin ravintolassa pullakahvit ja ennakkotunnelmia tapahtumaan osallistuneille uusille seurakuntalaisille. Mukana oli kirkkoherran, pastorin ja diakonin lisäksi seurakunnan vapaaehtoisia avustamassa kahvitarjoilussa.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

– Mielestäni oli hirmu kätevä tapa saada seurakuntalaisia yhteen ja tapahtuma varmaan tavoitti myös niitä, jotka eivät muuten olisi lähteneet seurakunnan tarjoamille kahveille, pelitapahtumaan osallistunut uusi mikaelinseurakuntalainen Johanna Paloposki kommentoi.

Kahvittelun ohessa oli mahdollista päästä juttelemaan muiden seurakuntalaisten lisäksi myös TPS:n valmennusjohdon kanssa. Mukana oli seuran maalivahtivalmentaja Fredrik Norrena, jota kirkkoherra Jouni Lehikoinen haastatteli. Tietenkin puhetta oli myös itse Mikaelinseurakunnasta ja seurakuntalaisille jaettiin seurakunnan kevätesitteet.

– Kun niin suuri osa porukasta oli lapsia ja nuoria, olisi toivonut, että paikalla on edustajia kaikista seurakunnan työmuodoista. Onneksi kuitenkin esitteessä esitellään niitä kattavammin, Paloposki sanoo.

Hunajata turkulaisille

Itse ottelusta ei ennakkoon ollut odotettavissa mitään suurta jännitysnäytelmää, sillä sekä Turun Palloseura että vierasjoukkue Vaasan Sport ovat Liigan sarjataulukossa kaksi viimeistä joukkuetta. Uusien ja vanhojen turkulaisten iloksi TPS kuitenkin vei ottelun voiton selkeästi maalein 5-2.

– Olihan se ”hunajata” viettää tällaista Turku-juhlaa. Peli oli aikamoista rökitystä, Paloposki naurahtaa.

Kirkkoherra Lehikoisen mukaan Mikaelinseurakunnalla on jo kymmenkunta vuotta ollut tapana kutsua uusia seurakuntalaisia jääkiekko-otteluun. HK Areena on keskeisellä paikalla Mikaelinseurakunnan alueella, joten tapahtuman järjestäminen siellä on loogista. TPS:n lisäksi Mikaelinseurakunnalla on yhteistyötä myös toisen turkulaisen jääkiekkoseuran, Mestiksessä pelaavan TuTon kanssa.

Lähteet: Kotimaa24 ja Jatkoaika.com