Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Mikä sai aivokirurgin uskomaan kuolemanjälkeiseen elämään?

 

Eben Alexander kertoo kokemuksistaan Newsweek-lehdessä.

Tunnettu aivokirurgi Eben Alexander kirjoitti tällä viikolla Newsweek-lehdessä omasta ruumistairtautumiskokemuksestaan ja kuinka se muutti hänen käsitystään kuolemanjälkeisestä elämästä.

Ratkaisevaa ei kuitenkaan ollut, että se tapahtui hänelle henkilökohtaisesti, vaan se, missä olosuhteissa kokemukset syntyivät.

Muun muassa Harvardin yliopistossa opettanut kuuluisa amerikkalainen neurokirurgi Eben Alexander kertoo omasta ruumistairtautumiskokemuksestaan tässä kuussa julkaistavassa kirjassaan Proof of Heaven: A Neurosurgeon’s Journey into the Afterlife (Taivaan todistus: Aivokirurgin matka kuolemanjälkeiseen elämään). Samasta aiheesta hän kirjoitti Newsweek-lehden artikkelissa 8. lokakuuta.

Alexander kertoo Newsweekissä, kuinka hän suhtautui ennen kokemustaan hyvin skeptisesti ihmisten kertomuksiin ruumiista irtautumisesta. ”Ymmärrän, mitä aivoille tapahtuu, kun ihminen on kuolemaisillaan. Olin aina uskonut, että kuolevan ihmisen taivaallisille ruumiistairtautumismatkoille on hyvät tieteelliset selitykset”, Alexander kirjoittaa.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Neljä vuotta sitten hän kuitenkin sairastui harvinaislaatuiseen aivokalvontulehdukseen ja joutui koomaan seitsemäksi päiväksi. Hänen aivokuorensa – se osa aivoista, joka kontrolloi ajatuksia ja tunteita – lakkasi toimimasta täysin. Samalla kun hänen ruumiinsa makasi toimettomana, hänen tietoisuutensa vaelsi ulottuvuuteen, josta Alexander kertoo taivaskuvin.

Eben Alexanderin mukaan kuolemanrajakokemusten (near-death experiences) ajatellaan selittyvän aivokuoren minimaalisilla ja hetkellisillä toimintahäiriöillä. ”Minun kuolemanrajakokemukseni ei kuitenkaan syntynyt aivokuoreni toimintahäiriöstä, vaan silloin kun se oli yksinkertaisesti poissa toiminnasta.”

”Sen mukaan, mitä lääketiede ymmärtää aivoista ja mielestä, minun ei olisi missään tapauksessa pitänyt kokea edes sumeaa tai rajallista tietoisuutta kooma-aikanani. Eikä minun olisi pitänyt kokea varsinkaan sellaista ylivilkasta ja täysin johdonmukaista matkaa, jonka tein”, Alexander sanoo.

Tässä linkki Newsweekin artikkeliin.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie