Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Mika Niikko: Malesiassa pidätetyt suomalaiset vapautetaan huomenna

 

Kuva: Langkawin poliisi

Malesian viranomaiset ovat vahvistaneet, että pidätetty suomalaisryhmä vapautetaan ilman oikeudenkäyntiä varhain huomisaamuna. Neljän hengen suomalaisryhmä palaa Suomeen keskiviikkona.

Mika Niikko toteaa tiedotteessaan, että suomalaisryhmän vapautus on suuri voitto.

– Kiitämme kaikkia virkamiehiä, lakimiehiä ja muita, jotka ovat tarjonneet apuaan tapauksen selvittämiseksi. Ennen kaikkea kiitämme Jumalaa ja kaikkia niitä, jotka ovat rukoilleet tilanteen puolesta.

SRO Naistenpäivät neliöb. 25.-31.3.

Suomalaisryhmä vangittiin viime viikolla Malesiassa epäiltynä kristillisen materiaalin levittämisestä. Malesiassa vallitsee periaatteessa uskonnonvapaus, mutta kaikenlainen evankeliointi on kiellettyä muslimienemistöisessä maassa.

Nelihenkinen ryhmä saapuu Suomeen keskiviikkona.

– Olen tosi huojentunut, että ystävämme pääsevät Suomeen. Suurlähetystön tietojen perusteella ryhmä on olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa.

Kansanedsutaja Niikko on itse toiminut aktiivisesti ryhmän saamiseksi takaisin Suomeen. Yksi ryhmän jäsenistä, Timo Valtonen, on Niikon entinen vaalipäällikkö.