Dramaattinen käänne – Malesiassa pidätetyn suomalaisryhmän palauttamiselle uusi este

 

– Ulkoministeriö tekee töitä, jotta tämä asia ratkeaa. Koneeseen heitä ei ole laitettu takaisin, kuvaa kansanedustaja Mika Niikko Malesiassa pidätettynä olleen suomalaisryhmän yllättävää käännettä Singaporessa.

Malesian viranomaiset ovat ilmoittaneet vapauttavansa pidättämänsä suomalaisryhmän ilman oikeudenkäyntiä. Ryhmä karkotettiin maasta tänään tiistaina, mutta Singapore on toistaiseksi estänyt suomalaisten jatkolennon eteenpäin.

Kansanedustaja Mika Niikon (ps.) neljä Malesiassa pidätettyä ystävää on karkotettu maasta ja lennätetty Singaporeen. Suomalaiset oli määrä vapauttaa ja lennättää keskiviikoksi Suomeen. Yllätyskäänne sattui, kun Singaporen viranomaiset eivät ole toistaiseksi myöntäneet suomalaiselle poistumislupaa Singaporesta eteenpäin.

– He ovat päässeet lähtemään ja lentäneet Singaporeen. Tilanne on ollut todella vaikea, sillä Singaporen viranomaiset uhkasivat käännyttää heidät takaisin Malesiaan, kertoo Mika Niikko Radio Deille.

Oikeus Sanaan_SEKLkesäkeräys1kk_vuosisop

Niikon mukaan ulkoministeriö tekee parhaillaan töitä, jotta suomalaiset lähetettäisiin Singaporesta EU:n alueelle sen sijaan, että Singapore palauttaisi heidät takaisin Malesiaan.

– Heitä kohtaan on nyt niin kovat syytökset, että tämä asia ei tunnu ratkeavan, sanoo Niikko ja kertoo olleensa puhelinyhteydessä ryhmässä mukana olevaan ystäväänsä Timo Valtoseen.

– Koneeseen heitä ei ole laitettu takaisin, mutta he ovat sellaisessa paikassa, että vieläkään he eivät ole saaneet minkäänlaista ravintoa. Olosuhteet ovat oleet todella epäinhimilliset ja tilanne on tosi vakava eikä tilanne ole suinkaan ratkennut vielä.

– Tilanne on erittäin vakava ja akuutti. Voin vain pyytää, että ihmiset rukoilisivat. Maat voivat nyt keskenään sopia, mitä haluavat ja Singapore on ollut eri mieltä välilaskun sallimisesta ja matkan jatkamisesta sieltä eteenpäin, Niikko selvittää.

Malesiassa pidätettynä ollutta suomalaisryhmää epäiltiin ”epäharmonian ja vihamielisten tunteiden aiheuttamisesta”. Suomalaiset olivat jakaneet Raamatun-lauseita sisältäviä kyniä ja vihkosia turistien suosimalla Langkawin saarella.

 
Radio Dei Radiot_fi

Aiheet