Mielipidevaikuttaja Mikael Jungner ja piispa Kaisamari Hintikka arvioivat, mistä löytyy presidentin penäämä kansanllinen yhtenäisyys

 
Radio Dein Viikon debatti siirtää keskiviikkona erimielisyydet sivuun ja kysyy Kaisamari Hintikalta ja Mikael Jungnerilta, vieläkö suomalaiset tuntevat kansallista yhtenäisyyttä, jolla vaikeistakin ajoista voi selvitä.

Radio Dein Viikon debatti siirtää keskiviikkona erimielisyydet sivuun ja kysyy Kaisamari Hintikalta ja Mikael Jungnerilta, vieläkö suomalaiset tuntevat kansallista yhtenäisyyttä, jolla vaikeistakin ajoista voi selvitä.

Koronavirusepidemian laukaisemat poikkeusolot vaikuttavat presidentti Sauli Niinistön mukaan kaikkiin. Mielipidevaikuttaja Mikael Jungner on havainnut merkkejä epäeettisestä itsekkyydestä. Piispa Kaisamari Hintikka korostaa kirkon roolia.

”Päivittäinen elämämme väistämättä muuttuu ja kohtaamme todellisuuden, jossa ajatuksia ja toimia hallitsevat terveys, toimeentulo ja toisistamme välittäminen”, kirjoitti tasavallan presidentti Sauli Niinistö Twitterissä hallituksen ilmoitettua poikkeustilasta ja kansalaisten arkeen vaikuttavista rajoitustoimenpiteistä koronavirusepidemian hillitsemiseksi.

”Huoli kohdistuu omaan lähipiiriin. Mutta viime kädessä kyse ei ole vain siitä. Vaan kaikista”, vetosi Niinistö.

Missiokampanja ilmainen (IRR-TV)

Radio Dein Viikon debatti siirtää poikkeustilassa erimielisyydet sivuun ja kysyy keskiviikkoaamuna, vieläkö suomalaiset tuntevat presidentin penäämää kansallista yhtenäisyyttä, jolla vaikeistakin ajoista voi selvitä.

”Vaikka joudumme sulkemaan tiloja ja toimintoja, silmien, korvien ja sydänten on oltava sitäkin enemmän auki.”

Espoon piispa Kaisamari Hintikka sekä entinen poliitikko ja Ylen toimitusjohtaja, nykyinen viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungner arvioivat keskiviikkoaamun suorassa lähetyksessä, mihin tietoon kansalainen voi nyt luottaa ja mistä löytyy hengellinen apu, kun kirkotkin joutuvat sulkemaan oviaan.

”Italia joutui viruksen armoille ensimmäisenä Euroopassa. Italialaiset pyysivät muilta jäsenmailta apua (EUn kautta). He eivät saaneet mitään apua. Myöhemmin Kiinasta apua onneksi tuli. Jos kaikki EU-maat ajattelevat nyt vain itseään, nakertaa se ikävästi koko EUn merkitystä”, kirjoitti Jungner tänään Twitterissä.

”Kirkkoa tarvitaan nyt. Vaikka joudumme sulkemaan tiloja ja toimintoja, silmien, korvien ja sydänten on oltava sitäkin enemmän auki”, tviittasi puolestaan Kaisamari Hintikka.

Viikon debatti Radio Deissä suorana lähetyksenä keskiviikkona 18.3. klo 9.05, uusinta klo 13.05 ja lauantaina 21.3. klo 13.35. Suoran lähetyksen jälkeen kuunneltavissa myös podcastina Radio Dein sivuilla.

 
Dei, artikkeliban. 29.6.- MJa