Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Metsät ja suot seurakuntien luontohaasteena 2011

 

Luontohaaste-kilpailussa etsitään sekä luonnon että virkistyskäytön kannalta edustavia suojelualueita luonnon suojelemiseksi.

Vuonna 2011 kilpailun teemana ovat metsät ja suot luonnon hiilivarastoina.

Kilpailu on suunnattu kuntien lisäksi myös seurakunnille.

– Viime vuonna saavutettu kansallispuistollinen suojelualueita yllätti positiivisesti. Monimuotoinen lähiluonto on menestystekijä ja nostaa esimerkiksi asuma-alueen arvoa. Odotammekin nyt vähintään viime vuoden tasoista kilpailua, sanoo puheenjohtaja Risto Sulkava Suomen luonnonsuojeluliitosta.

– Suomen Ladun Sulka II -hankkeen alustavien tulosten mukaan metsät ovat Suomessa neljänneksi eniten käytetty ulkoilupaikka, sanoo Mika Asikainen Suomen Ladusta. Metsien edelle menevät vain pyörätiet, kuntopolut ja hiihtoladut.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Osallistua voi suojelupäätöksellä

Soilla on erityisiä virkistysarvoja kuten marjat, linnusto, omaleimainen kasvillisuus ja maisema.

Luonnontilaiset suot ja vanhat metsät ovat myös tärkeitä luonnon hiilivarastoja, joita suojelemalla voidaan hidastaa ilmastonmuutosta. Suomen ainutlaatuinen suoluonto on käynyt etenkin maan eteläosissa uhanalaiseksi.

Osallistuakseen kilpailuun kunnan tai seurakunnan tulee tehdä suojelupäätös yhdelle tai useammalle omistamalleen merkittävälle luontoalueelle. Raati arvioi muun muassa virkistyskäytön ja luonnonsuojelun yhteensovittamista suojelualueilla.

Lue lisää luonnonsuojeluliiton sivuilta

 
Artikkelibanneri perussanoma