Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Metropoliitta Ilarion: šaria-lakia ei saa soveltaa kristittyihin

 

Metropoliitta Ilarion. KUVA: Wikimedia Commons

Volokolamskin metropoliitta ja Venäjän kirkon ulkomaan suhteiden osaston johtaja Ilarion otti kantaa kristittyjen ja muslimien rinnakkaiseloon Lähi-idässä, kertoo ortodoksi.net -verkkosivusto.

– Šaria-lakia olisi sovellettava vain muslimeihin ja ei missään tapauksessa kristityihin. Uskomme myös, että kristittyjä ja muslimeja koskevat samat valtion myöntämät oikeudet, metropoliitta totesi.

Venäjän kirkon ulkomaan suhteiden osaston johtajana toimiva metropoliitta Ilarion puhui Moskovassa marras-joulukuun vaihteessa järjestetyssä kansainvälisessä konferenssissa, jossa käsiteltiin uskonnonvapautta ja eritoten kristittyjen kokemia ongelmia ja syrjintää jopa vainoja.

Metropoliitta Ilarion totesi puheessaan, että nykyinen huolestuttuva tilanne Lähi-Idässä vaikuttaa suoraan miljoonien kristittyjen elämään.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Eräissä maissa kuten Libyassa ja Egyptissä kokemukset rauhanomaisesta rinnakkaiselosta kristittyjen ja muslimien välillä šaria-lain voimassa ollessa ovat luoneet pohjaa tulevaisuuden poliittisille rakenteille näissä maissa.

Ilarion myös totesi, että niissä maissa, joissa nyt harkitaan šaria-lain käyttöön ottoa, olisi muistettava sen sisältämät näkemykset, joiden mukaan kristityt rinnastetaan islamiin käännytettäviin kansallisiin ryhmiin.

 
artikkelibanneri Uusi Tie