Messiaaniselle Makor HaTikvah -koululle virallinen asema

Yoel Russu on messiaanisen Makor HaTikvah’n uusi rehtori. Kuva: Suomen ev.lut. Kansanlähetys

Jerusalemissa toimiva Makor HaTikvah –koulu on ensimmäinen messiaaninen hepreankielinen koulu Israelissa, joka sai Israelin opetusministeriön virallisen toimiluvan 21.8.2018.

Hakuprosessi kesti pitkään ja vaati paljon työtä koulun johdolta. Valtion tunnustama asema on merkittävää koulun toiminnan, talouden ja kehittämisen kannalta.

– Suomessa on paljon koulun ystäviä, jotka ovat rukoilleet koulun puolesta ja tukeneet sitä taloudellisesti Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen kautta.  Jumala on kuullut rukoukset ja vastannut nyt niihin ihmeellisellä tavalla, Jerusalemissa asuva Esko Siljanen kertoo.

PS Norvanto Hedelmästään puu tunnetaan

Makor HaTikvah -koulun pitkäaikainen johtaja Cookie Schwaeber-Issan on siirtynyt kesällä uusiin tehtäviin ja koulun rehtorina toimii nykyään Yoel Russu. Molemmat ovat nähneet paljon vaivaa virallisen aseman hakuprosessin aikana.

– Yoel kiittää kaikkia koulun suomalaisia ystäviä ja toivoo, että he jatkaisivat yhteistyötä koulun kanssa myös tulevaisuudessa, Siljanen sanoo.

Koulu erikoistuu teknologiaan ja taiteeseen

Parhaillaan koulurakennuksessa on käynnissä remontti, joka liittyy koulun tulevaan erikoistumiseen. Syyskuussa alkavan lukuvuoden alusta lähtien koulu erikoistuu teknologian ja taiteen opettamiseen. Lapsille halutaan antaa mahdollisuus tutustua paremmin näihin painopistealueisiin. Kyseisille oppiaineille annetaan erikoispainotus ja sitä varten yläkertaan rakennetaan nyt uusi tietokoneluokka, johon hankitaan riittävä määrä uusia tietokoneita toimivin internetyhteyksin.

Taideaineiden opetuksesta huolehtivat lähistöllä sijaitsevan messiaanisen Juval -taidekoulun opettajat. Oppilaita on syyslukukauden alkaessa  2. syyskuuta tulossa kouluun noin 80. Viime kesäkuussa Makor HaTikvasta valmistui 18 oppilasta, joista kaikki ovat löytänyt jatko-opiskelupaikan.

– Makor HaTikvah -koululla voi aistia iloisen ja voimakkaan kehittämisen meiningin. Muistetaan koulua, sen oppilaita ja henkilökuntaa jatkossakin, Esko Siljanen sanoo.

Aiheet