Melkein kuusi kilometriä kenkiä orpolapsille

 

Yhdysvaltain Houstonissa tehtiin kenkäketju

Teksasilainen seurakunta keräsi 10 086 paria kenkiä orvoille ja pääsi Guinnessin ennätysten kirjaan.

Houstonissa isolle parkkipaikalle rinnakkain asetetuista kengistä muodostui 5,8 kilometrin pituinen kenkäketju.

Kenkäketju-tapahtumalla juhlittiin South Mainin baptistikirkon kenkälähetystä, joka täytti kymmenen vuotta. Kaikkiaan orvoille eri puolille maailmaa on toimitettu jo yli 70 000 kenkäparia yhteistyössä Bucknerin kansainvälisen kenkälähetyksen kanssa.

Dei Neliöb. 9.2.-3.3.

Seurakunnan jäsen Henry Hill aloitti kenkien keräämisen kymmenen vuotta sitten. Hän päätti kerätä juhlan kunniaksi 10 000 paria ja lyödä samalla vanhan kenkäketjuennätyksen. Tämä toteutui monien vapaaehtoisten avustuksella, kerrotaan järjestön tiedotteessa.

Pastori Steve Wells muistutti talkoolaisia tapahtuman tarkoituksesta.

– Ei ole tarkoitus vain tuoda julkisuutta Bucknerille tai South Mainille, vaan jokainen kenkäpari, johon kosket, menee orpolapselle.

– Kengät eivät ole ainoastaan lupaus helliä heidän jalkojaan, vaan tuoda heille toivon sanoma Jeesuksesta Kristuksesta, Wells sanoi.

Useat seurakunnan jäsenet ovat itse olleet mukana jakamassa kenkiä kohdemaissa. Gillian Cooke oli mukana ensimmäisellä Venäjän-matkalla.

– Muistan lasten likaiset jalat ja reikäiset kengät ja heidän pienet kasvonsa. Yhtäkkiä he hyppivät ja nauroivat ilosta, Cooke muistelee.