Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Mekane Yesus -kirkon presidentti: Toivoa ei pidä menettää

 

Wakseyoum Idossa vieraili Kansanlähetyksen keskustoimistolla Ryttylässä. KUVA: MATTI KORHONEN

Suomessa ensi kertaa vierailulla oleva Etiopian Mekane Yesus -kirkon presidentti Wakseyoum Idossa sanoo olevansa surullinen Pohjoismaissa tapahtuvasta kristillisen uskon heikkenemisestä. – Toivoa ei kuitenkaan pidä menettää. Jumala ei koskaan hylkää meitä, jos olemme uskollisia hänen sanansa julistamisessa, hän muistuttaa suomalaisille.

Mekane Yesus on maailman toiseksi suurin luterilainen kirkko Ruotsin kirkon jälkeen. Mekane Yesus tekee yhteistyötä muun muassa Kansanlähetyksen, Kylväjän ja Suomen Lähetysseuran kanssa. Seurakuntalainen.fi:lle antamassaan haastattelussa hän ei halunnut kommentoida, vaikuttaako Lähetysseuran päätös siunata samaa sukupuolta oleva pariskunta lähetystyöhön jollain tavalla yhteistyökumppanuuteen. Hän kuitenkin huomautti, että Mekane Yesuksen kanta homoseksuaalisuuteen on selvä.

Mekane Yesus -kirkon presidentti, teologian tohtori Wakseyoum Idossa on ensimmäistä kertaa vierailulla Suomessa. Hän toivoo voivansa oppia ennen kaikkea eri lähetysjärjestöistä, siitä miten ne aloittivat työnsä ja millaisia tulevaisuuden suunnitelmia niillä on.

Wakseyoum vierailee tällä viikolla Kansanlähetyksen keskustoimistolla Ryttylässä. Hän kuuli esitelmän Kirkon tutkimuskeskuksen viimeisimmästä nelivuotiskertomuksesta, jonka mukaan suomalaisten usko kristillisiin opinkohtiin on heikentynyt kiihtyvällä vauhdilla viime vuosina.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Olen surullinen, koska kristinusko ja kristilliset arvot ovat muovanneet elämää ja kirkkojen palvelutehtävää täällä ja muissa Pohjoismaissa, mutta ne eivät enää ole tämän yhteiskunnan ydinarvoja, hän toteaa Seurakuntalainen.fi:lle.

– Ei kuitenkaan pidä menettää toivoa. Niin kauan kuin omistamme itsemme Jumalalle ja palvelutehtävällemme, meillä on toivoa. Jumalalla on omat tiensä herätellä kirkkoa ja auttaa ihmisiä sitoutumaan evankeliumin julistamiseen uudelle sukupolvelle, Wakseyoum rohkaisee.

Hän lupaa, että hänen kirkossaan jatketaan rukousta suomalaisten puolesta. Hän myös pitää henkilökohtaisia tapaamisia ja keskusteluja hedelmällisinä keinoina tukea toinen toisiaan.

Wakseyoum osallistuu ensi viikonloppuna Kansanlähetyspäiville Kankaanpäässä. Hän sanoo, ettei ole viisasta paljastaa etukäteen, mitä aikoo tapahtumassa puhua, mutta jotain hän aikoo sanoa lähetystyöstä ja rististä.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie