Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Ei syytettä yhdellekään kommentoijalle Korhosen tapauksessa

 

Seurakuntalainen.fi- uutissivuston maaliskuinen kommenttikirjoittelu ei johda syytteisiin yhdessäkään tapauksessa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Kotimaa24. Toimittaja, kirkkovaltuutettu ja kirkolliskokousedustaja Johanna Korhonen oli tehnyt tutkintapyynnön uskonnollisesta vihapuheesta ja muun muassa siitä, onko hänen yksityisyytensä rajat rikottu.

Poliisi antoi aiemmin kesäkuussa päätöksen viiden henkilön osalta, joiden ei katsottu syyllistyneen kunnianloukkaukseen. Niin ikään päätoimittajarikkomusta ei epäilty. Yhden kommentoijan osalta poliisi jatkoi vielä esitutkintaa. Syyttäjä on nyt määrännyt esitutkinnan lopetettavaksi poliisin esityksestä.

Rikoskomisario Patrik Karlsson Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta toteaa Seurakuntalainen.fi:lle, että yhden henkilön kohdalla esitutkinnan kynnys oli ylittynyt. Kuitenkin jo alkuvaiheessa todettiin, että teko on vähäinen syytteen nostamiseksi.

Johanna Korhonen oli pyytänyt poliisia selvittämään, syyllistyivätkö eräät Seurakuntalainen.fi-sivuston uutisten kommentoijat rikoslaissa tarkoitettuihin rikoksiin kirjoituksissaan 1.-3. maaliskuuta 2013. Kirjoitukset olivat kommentteja Korhosen Radio Dein haastattelua käsitelleeseen uutiseen. Kotimaa24 uutisessa 3. heinäkuuta todetaan, että Korhosen mukaan kommenteissa, joita poliisi tutki, oli otettu kantaa yksityisasiaan eli hänen seksuaaliseen suuntautumiseensa, josta hän ei ole lausunut julkisuudessa sanaakaan

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Korhonen oli pyytänyt poliisia myös tutkimaan, rikkoiko Seurakuntalainen.fi:n tuolloinen päätoimittaja Vuokko Vänskä lakia salliessaan tutkintapyynnön kohteena olevien viestien julkaisun.