Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Marttyyrikirkon ystävät -yhdistystä epäillään rahankeräysrikoksesta – valituksesta huolimatta yhdistyksen varat pysyvät takavarikossa

 

Marttyyrikirkon ystävät -yhdistyksen logo.

Yhdistyksen sekä sen perustajan omaisuutta on takavarikoitu lähes 2,6 miljoonan euron arvosta.

Marttyyrikirkon ystävät -yhdistyksen epäillään syyllistyneen rahankeräysrikokseen 2014–2019 välisenä aikana. Johan Candelinia, yhdistyksen perustajaa, epäillään törkeästä veropetoksesta. Sekä yhdistys että Candelin kiistävät epäilyt. Yhdistyksen mukaan sen varainkeruu perustuu kahden lakimiehen antamiin lausuntoihin, joiden mukaan yhdistys ei tarvitse rahankeräyslupaa.

Päätöksen toistaiseksi voimassa olevasta takavarikoinnista antoi pohjanmaan käräjäoikeus. Yhdistys valitti päätöksestä hovioikeuteen, mutta käräjäoikeuden päätös pysyy voimassa.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Ylen mukaan yhdistys pyysi jo alusta alkaen, että takavarikoinnin ulkopuolelle jätettäisiin kaksi yhdistyksen pankkitiliä, jotta toiminta voisi jatkua. Yhdistyksen toimintaa pyöritetään keräysvaroilla.

”Yhdistyksen tarkoituksena on jatkaa toimintaa entiseen tapaan kun prosessi on päättynyt. Yhdistyksen kaikki tilinpäätökset on tilintarkastettu ja hyväksytty ilman huomautuksia. Kaikki varat ovat tallessa ja ne on käytetty lahjoittajien toivomusten mukaisesti”, yhdistyksen tiedotteessa todetaan.

Oikeus on määrännyt asiaan liittyvät asiakirjat toistaiseksi salaisiksi, koska rikostutkinta on vielä kesken. Jos syytettä ei nosteta neljän kuukauden aikana, käräjäoikeuden on peruttava varojen hukkaamiskielto.