Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Marttyyrien äänen tuleva toiminnanjohtaja Hannu Lahtinen: ”Satoja uusia seurakuntia syntyy muslimilinnakkeiden keskellä”

 

Hannu Lahtinen aloittaa Marttyyrien ääni -järjestön toiminnanjohtajana elokuussa. Kuva: Sari Savela

Muslimimaissa eri puolilla maailmaa on meneillään ennen näkemätön sadonkorjuu, kertoi Avainmedian toiminnanjohtaja Niilo Närhi juhannuskonferenssissa. Fidan palveluksesta Marttyyrien ääni -järjestöön siirtyvä Hannu Lahtinen todisti samaa.

Avainmedian toiminnanjohtaja Niilo Närhen mukaan kristinusko leviää voimallisesti muslimimaailmassa, ei vain arabimaissa vaan kaikkialla missä on muslimeja.

Suomalaisten kristittyjen kanssa pitkään yhteistyötä tehnyt indonesialainen Shirley kertoo oman maansa tilanteesta. Indonesia on maailman suurin muslimimaa, jossa väestöä on 267 miljoonaa, heistä 205 miljoonaa on muslimeja. Kristittyjä on vain noin 24 miljoonaa. Shirley johtaa raamattukoulua, joka on kouluttanut lähes 7500 kristittyä Indonesiassa.

KRS Krito 10.-23.6.

–          Jumalan työ menee voimakkaasti eteenpäin Indonesiassa, mutta vainojakin esiintyy. Evankeliointi on kiellettyä Indonesiassa ja hiljattain hallitus linjasi, että kristityt saavat kokoontua vain kirkoissa. Kotiseurakunnat kiellettiin.

Shirley kertoo, kuinka reilu kymmenen vuotta sitten aloitettu UPG-työ Indonesian tavoittamattomien heimojen keskuudessa kantaa hedelmää. Monet heimoista ovat Shirleyn mukaan hyvin suljettuja ja niitä on vaikea voittaa evankeliumille. Siitä huolimatta työ menee eteenpäin. Jo yhdeksän heimon keskuuteen on perustettu seurakunta. Kaikkiaan Indonesiassa on vuodesta 1991 perustettu yli 2400 uutta seurakuntaa.

Kasvua, mutta myös verta, hikeä ja kyyneleitä

Omat terveisensä tavoittavasta muslimityöstä helluntailaisten juhannuskonferenssiin toi myös Fidan palveluksessa työskennellyt muslimityön koordinaattori Hannu Lahtinen, joka siirtyy elokuulla Marttyyrien ääni -järjestön toiminnanjohtajaksi. Lahtinen kuvaa vuosiaan muslimityössä kuin olisi ollut Liisa ihmemaassa. Lahtinen on kiitollinen siitä, että on saanut nähdä Jumalan suuria ihmeitä.

–          Heitä on niin paljon, jotka haluavat mennä kasteelle, Lahtinen sanoo.

Lahtinen kertoo saaneensa kerran kirjeen erään heimon johtajalta. Johtaja kertoi kirjeessä: “Olemme kuulleet, että teillä on pelastava sanoma. Tulkaa ja pelastakaa meidät”. Lahtisella olisi paljonkin tarinoita kerrottavanaan, mutta aika on rajallinen. Hän kertoo kuitenkin eräästä Somalian alueella kasvaneesta muslimitaustaisesta kristitystä, joka muslimina ollessaan vihasi kristittyjä. Mies oli sekaantunut islamin okkultistiseen haaraan. Eräänä päivänä hän sai lahjaksi Raamatun. Miehen naapuri ihmetteli miehen huoneesta lähtevää valoa. Muutoin pimeässä huoneessa loisti valo Raamatun yllä. Kokemus oli niin todellinen, että se sai miehen kiinnostumaan kristinuskosta.

Myöhemmin mies toimi evankelistana Somaliassa kunnes hänet vangittiin.  Mies virui pitkään vankilassa ja hänen kuntonsa heikkeni.  Kerran pidätysjakson aikana vanginvartijan yrittäessä hakata häntä kepillä, mies kielsi tätä Jeesuksen nimessä. Vanginvartijan käsi jäykistyi, eikä hän voinut lyödä miestä. Tämä toistui myös silloin, kun vanginvartijan esimies yritti lyödä miestä.  Lopulta mies vapautettiin. Tänä päivänä hän valmistautuu evankeliumin työhön toisessa muslimimaassa.

–          Satoja uusia seurakuntia syntyy muslimimaailman linnakkeiden keskelle, mutta se tietää myös paljon verta, hikeä ja kyyneliä. Kaikki eivät selviä hengissä, Hannu Lahtinen toteaa.