Martinus auttaa tukea tarvitsevia

 

Tampereen Rasulankadulla toimiva M-Huoltamo edistää nuorten etenemistä työelämään. Se on osa Martinus-palvelut Oy:tä. Kuva Erja Taura-Jokinen

Tällä viikolla Yhteiskunnallinen yritys –merkin sai Martinus, jonka taustalla vaikuttaa Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän hallinnoima diakoniasäätiö.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Martinus-säätiölle, Martinus-palvelut Oy:lle ja Kiinteistöosakeyhtiö Martinuskodit Oy:lle Yhteiskunnallinen yritys –merkin käyttöoikeuden.

Merkki voidaan myöntää yrityksille, joiden ensisijainen tavoite on ratkoa yhteiskunnallisia haasteita ja jotka myös käyttävät siihen vähintään puolet voitostaan.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Suomalaisen Työn Liitto on puolestaan asiantuntijaorganisaatio, joka edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisen työn puolesta toimivia merkkejä ja verkkopalveluita.

Tähän mennessä Yhteiskunnallinen yritys –merkin on saanut reilut sata suomalaisyritystä.

Martinus-säätiön toiminnanjohtajan, Mika Nokelaisen, mukaan Martinus toteuttaa kristillisestä lähimmäisenrakkaudesta nousevaa perustehtäväänsä toimimalla kehitysvammaisten, päihde- ja mielenterveyskuntoutujien, paikkaansa etsivien nuorten ja työtä vailla olevien hyväksi Pirkanmaalla.

Toiminnalla pyritään parantamaan eritystä tukea tarvitsevien elämänlaatua ja samalla tarjotaan mm. siivous- ja korjauspalveluita niin, että ne ovat kaikkien tavoitettavissa.

– Yhteiskunnallinen yrittäminen arvokasta työtä: Martinuksen toiminnassa näkyy kristillinen perinne. Se tuottaa yleishyödyllisenä toimijana mm. mahdollisuuksia työllistymiseen ja tätä kautta elämänlaadun parantamiseen. Myös mahdollisuus omaan asuntoon luo paljon arvoa sekä yksittäiselle ihmiselle että koko ympäröivälle yhteiskunnalle, toteaa Brand Manager Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

Martinus-konserniin kuuluvat Martinus-säätiö ja sen omistamat kaksi tytäryhtiötä Martinus-palvelut Oy ja Oy Martinuskodit.

Martinus-säätiö on Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän perustama diakoniasäätiö, jonka perustehtävä on heikossa asemassa olevien ihmisten tukeminen eri tavoin.