Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Marjut Hovin uutuusteos varoittaa uushenkisyydestä, jossa pahuus verhoutuu kauneuteen

 

Marjut Hovi on tutkinut pitkään uushenkisyyden ilmiöitä. Kuva: Taneli Törölä

Kiinnostus perinteiseen kristilliseen hengellisyyteen on katoamassa. Se koetaan kuluneeksi ja vanhanaikaiseksi. Elämän monet haasteet ja perimmäiset kysymykset kaipaavat silti edelleen vastauksia.

Vastauksia elämän suuriin kysymyksiin tarjoaa nyt uushenkisyys, jonka ihmiskuvan mukaan ihmiseen itseensä kätkeytyy suuri henkinen potentiaali, jumalallinen voima tai taivaallinen energia. Ihminen saa ne käyttöönsä erilaisten tekniikoiden, tietoisuuden laajentumisen ja mystisten kokemusten avulla. Yhdentyminen universumin ja universaalin rakkauden kanssa voi olla tavoitteena.

– Uushenkisyydessä piilee ovela, kaunis ja kiehtova valhe, joka houkuttaa ihmistä, sanoo Marjut Hovi, jonka uutuuskirja Kaunis pahuus – Faktaa uushenkisyydestä tutkii uushenkisyyttä raamatullis-kristillisestä näkökulmasta. Marjut Hovi on terveydenhuollon opettaja ja kirjailija, joka on pitkään perehtynyt uushenkisyyden ilmiöihin.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Teos auttaa ymmärtämään uushenkisyyden taustalla vaikuttavaa näkymätöntä maailmaa ja myös sen pahuutta.

Ilmiselvä pahuus on helposti havaittavissa ja kartettavissa. Vaikeampaa on tunnistaa kauneuteen ja kiehtovuuteen kätkeytyvää, viattomalta tuntuvaa pahuutta.

Marjut Hovi on tutkinut uushenkisyyden ilmiöitä jo 30 vuoden ajan. Hän kertoo oppineensa aiheesta paljon myös niiltä ihmisiltä, jotka ovat päässeet eroon uushenkisyyden pauloista.

– Uushenkisyyden harha vie helposti synnin tielle ja eroon Raamatun Jumalasta. Uushenkisyydestä ihminen ei löydä lopullisia vastauksia iankaikkisuuskysymyksiin, eikä myöskään arjen haasteisiin.

Vanhoja uushenkisiä uskomushoitoja ovat akupunktio, jooga ja homeopatia. Uusia edustavat kallo-, kristalli- ja enkelimeditaatiot. Uushenkisissä uskomushoidoissa elämänenergiaa välitetään käsien, kivien, tuoksujen, värien ja valojen välityksellä sekä ajatuksen voimalla.

– Enkeliuskovaisuus on vahvasti pinnalla nyt, samoin kuin mielen voimaan perustuvat parantamistekniikat ja erilaiset manifestaatiomenetelmät. Kaikkia vanhoja uushenkisiä menetelmiä hieman päivitettynä on nyt myös tarjolla, Marjut Hovi kertoo.

Marjut Hovi kannustaa perehtymään ja tutkimaan, mihin mikäkin uskomusmenetelmä perustuu ja mikä filosofia, ideologia tai uskonto löytyy taustalta, ja että haluaako sitoutua siihen.

– Jokainen ihminen tekee valintansa, mihin uushenkisyyden ilmiöihin menee mukaan. Raamattu varoittaa muun muassa epäjumalanpalveluksesta, synnistä ja vieraasta tulesta. Kirjassani kerron eri menetelmien taustoista, eikä niistä mikään ole kristillinen tai raamatullinen.