Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Maata Näkyvissä johti unelma-ammattiin

 

– Some on pahimmillaan raaka ja hyvin pinnallinen paikka, mutta parhaimmillaan se voi olla myös luonteva paikka olla aito sekä helppo tapa jakaa omaa uskoa. Näin kertoo Aino Kurkinen, jonka media-alan ura alkoi Maata Näkyvissä-festareilta.

Aino ”Aikku” Kurkinen somettaa positiivisella ja energisellä tyylillään. Media-alalla työskentelevän ammattilaisen ura alkoi Maata Näkyvissä-festareilta.

Teksti Aino Kemlin | Kuva Julia Paajanen   

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

 

Aikku Kurkinen on somessa kuin kala vedessä, mutta uskovana siellä ei aina ole helppoa olla. Vaikka Aikku ei koe koskaan joutuneensa syrjinnän kohteeksi uskonsa takia, käy silloin tällöin mielessä, mitä muut siitä mahtavat ajatella.

Usko Jumalaan on ollut osa Aikkua koko hänen elämänsä ajan. Kristittyyn perheeseen syntyessään Raamatun kertomukset tulivat tutuiksi jo pienenä ja hän kävi kristillisen koulun. Kristillistä perhettä ja kasvatusta Aikku pitää etuoikeutena.

– Vaikka en osaa sanoa tarkkaa päivämäärää uskoontulolleni, henkilökohtaisen Jumalasuhteen löysin todella kesällä 2015, Aikku muistelee. Tuolloin hän oli itselleen uuden seurakunnan kesäleirillä ensimmäistä kertaa.

Somessa Aikku pyrkii olemaan aito, ja aitoon Aikkuun kuuluu myös usko. Hän ei halua peitellä sitäkään puolta itsestään, koska usko on iso osa häntä.

– Tuskin sitä aivan ensisilmäyksellä somessa huomaa, mutta tarkemmin katsoessa se ei taida jäädä epäselväksi.

Hän saattaa esimerkiksi julkaista kuvia seurakunnasta tai laittaa kuvatekstiin Raamatunkohdan. Somemaailmassa Aikku panostaa tällä hetkellä eniten Instagramiin ja siellä hänellä onkin yli viisituhatta seuraajaa.

Se tuntui heti omalta jutulta, josta tykkään ja jossa voin kehittyä

Kaikki alkoi festareilta

Tällä hetkellä Aikku työskentelee media-alalla ja hänellä on paljon seuraajia sosiaalisessa mediassa. Kaikki alkoi blogin kirjoittamisesta, mutta siihen liitetyt vlogi-videot saivat kipinän todella syttymään.

– Kun aloin tehdä videoita, se tuntui heti omalta jutulta, josta tykkään ja jossa voin kehittyä.

 

Lue juttu kokonaan Nuotan sivuilta!