Ihmisiä ja ilmiöitä: Marita ja Markku Kulmala: Avioliittoleiri muutti elämän tärkeysjärjestyksen   Yleinen: Konekiväärisaarnaaja pelastaa Afrikan lapsia

Maata Näkyvissä -festareiden tunnaribiisikisan voittaja selvillä

 

Maata Näkyvissä -festareiden tämän vuoden tunnaribiisiksi on valittu Henna-Maria Harjun, Jani Harjun ja Ossi Mäki-Reinin kappale Jumalan perhe. Tunnuslaulu valittiin nyt toisen kerran kaikille avoimessa kisassa. Kilpailuun osallistui 11 ehdokasta.
– Laulun sanomana on, että kaikki Jeesukseen uskovat ovat siskoja ja veljiä Jumalan perheessä. Nyt jo tässä maailmassa voidaan kokea yhteenkuuluvuutta, mutta laulussa eletään jo hetkeä, jolloin Jeesus tulee takaisin ja koko suuri Jumalan perhe kootaan yhteen, Henna-Maria Harju kuvailee laulun ideaa.

 

Tunnaribiisi tulee yleisölle tutuksi Maata Näkyvissä -festareiden aikana 16.-18. marraskuuta, jolloin sitä lauletaan yhteislauluna. Useita edellisvuosien tunnarihittejä lauletaan myös edelleen nuortenilloissa ja muissa seurakuntien tilaisuuksissa.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Kilpailun tuomaristolle voittajalaulu jäi mieleen heti ensi kuulemalta.

– Laulun pitää olla tarttuva, koska se on ohjelmassa viikonlopun aikana vain neljä kertaa. Festareiden teeman Jumalan perhe pitää tulla selkeästi tekstissä esiin. Laulun pitää olla myös sovitettavissa suureen halliin ja housebandille, joka laulun esittelee, soittaa ja esilaulaa. Tunnarin pitää houkutella ihmisiä osallistumaan kaiken muun ohjelman keskellä, joten siinä pitää olla sopivasti ”koukkua”, kommentoivat kilpailun tuomariston jäsenet Minna ja Jussi Pyysalo.

Pyysalojen mukaan edellä mainitut kriteerit täyttyivät valitussa laulussa.

– Siinä on myös iloinen ja toiveikas sävy, mikä ei myöskään ole huono asia teemaan ja festareiden meininkiin nähden, Pyysalot perustelevat voittajan valintaa.

 

Yhteislaulun voi kuunnella Soundcloud-palvelussa.

Nuotit voi ladata täältä.