Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Simojoki Radio Dein suosituin artisti

 

Radio Dei palkitsi 15-vuotisjuhlassaan Pekka Simojoen Suomen parhaana gospelartistina. Valinnan tekivät kanavan kuuntelijat, joilla on ollut mahdollisuus äänestää syksyn ajan suosikkiartistiaan tai -yhtyettään. – Olen tosi kiitollinen ja otettu – ja sanaton, kommentoi Simojoki saatuaan tiedon palkitsemisestaan.

– Minulla, [Pekka Simojoen yhtyeellä] Exitillä ja Radio Deillä on jotain yhteistä. Sellaista outoa sitkeyttä ja pitkäjänteisyyttä, Simojoki arvioi Radio Dein 15-vuotisjuhlassa, jossa laulaja-lauluntekijä oli tosin läsnä vain videonäytön välityksellä, sillä oli juhlahetkellä Tyrnävällä yhtyeensä kanssa kiertuematkalla.

Simojoki totesi sekä kristillisen radiokanavan että hänen oman gospeluransa olleen alkuvaiheessa hankkeita, joihin ei moni uskonut.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Molemmat olivat liikkeelle lähtiessään ”hulluja ideoita”, vaikka ideathan eivät ole hulluja jos ne ovat myös Jumalan ideoita, Simojoki naurahti.

Pekka Simojoen tilalla juhlakonsertissa esiintyi isänsä jalanjälkiä musiikin parissa seuraava Heidi Simojoki.

Pekka Simojoki oli kuuntelijaäänestyksessä jopa ylivoimainen. Yhtä selvästi muista artisteista erottuivat äänestyksen kakkos- ja kolmossuosikit, Simojoen Exit-yhtye ja laulaja-lauluntekijä Juha Tapio.

Kaikkien aikojen kappale Tommi Kaleniukselta

Radio Dei jakoi palkintoja myös muissa sarjoissa. Niissäkin tunnustukset jaettiin radiokuuntelijoiden yleisöäänestyksen perusteella. Kotimaisen gospelmusiikin äänitorvena esiintyvä kanava otti ehdokkaiksi mukaan vain kotimaisten artistien ja lauluntekijöiden tuotantoa.

Kaikkien aikojen gospelkappaleeksi kuuntelijat valitsivat Tommi Kaleniuksen säveltämän ja Anna-Mari Kaskisen sanoittaman Kun joku on lähellä Jeesusta. Artisti itse kävi pokkaamassa palkinnon juhlavassa tilaisuudessa.

Kärkisijoille äänestyksessä pääsi myös kaksi Simojoen laulua Särkyneiden majatalo ja Onneni on olla (Herra kädelläsi).

Kärjen tuntumaan äänestyksessä nousivat Jukka Leppilammen Kysytkö palvelushintaa, Exitin Hymni, Jaakko Löytyn Kahden maan kansalainen, Juha Tapion Väsyneet maan ja Jari Levyn luotsaaman Heureka-yhtyeen Sodan jälkeen.

Radio Dei lähettää 15-vuotisjuhlakonsertin pyhäinpäivänä, lauantaina 3. marraskuuta kello 18.00-19.30.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)