Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Maailman rukouspäivä sulkee siunauksiin lapset

 

Kuva: Maailman rukouspäivän julisteesta.

Perjantaina 4.3. vietetään yhteiskristillistä Maailman rukouspäivää Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Tampereella.

Yhteiskristillinen ja kansainvälinen Maailman rukouspäivä järjestetään 4. maaliskuuta. Tänä vuonna rukouspäivän materiaalin on toimittanut kuubalaiset naiset. He muistuttavat lasten merkityksestä teemalla ”Sallikaa lasten tulla minun luokseni”.

Helsingissä tilaisuus järjestetään Saalem-seurakunnassa klo 12, Jyväskylässä NNKY:n tiloissa klo 15, Kuopiossa Pelastusarmeijalla klo 18 ja Tampereella Kalevankirkossa klo 18.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Maailman rukouspäivä (World Day of Prayer)  sai alkunsa Amerikassa 1800-luvulla, kun eri kirkkokuntiin kuuluvia naisia kutsuttiin rukoilemaan yhteisten asioiden, kuten sisällissodan seurausten, puolesta. Sittemmin yhteiskristillistä rukouspäivää on vietetty jopa 170 eri maassa.

Suomessa Maailman rukouspäivän viettoa koordinoi Suomen NNKY-liitto. Suomen NNKY-liitto ry on kansainvälinen, ekumeeninen ja monikulttuurinen naisten ja tyttöjen liike, jossa erilaisuuden ymmärtämisen kautta halutaan rakentaa väkivallatonta ja turvallista maailmaa.

 

Aiheet