Maahanmuuttotyön asiantuntija Ulla Taipaleesta vuoden diakoniatyöntekijä

 

Vuoden diakoniatyöntekijä Ulla Taipale. Kuva: Hannu Keränen/Kirkon kuvapankki

Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyöntekijä Ulla Taipale on valittu Vuoden diakoniatyöntekijäksi Kirkon diakonian päivillä Lahdessa.

Ulla Taipaleen valinnassa korostui erityisesti maahanmuuttajatyön asiantuntijuus, pitkäjänteinen työ maahanmuuttajien parissa yhdessä seurakunnan vapaaehtoistoimijoiden kanssa, oman ja työyhteisön maahanmuuttajatyön osaamisen kehittäminen ja vahva kutsumus seurakuntadiakoniaan.

Diakoniatyöntekijöiden Liiton hallitus valitsee Vuoden diakoniatyöntekijän Dtl:n osaston, työyhteisön tai vähintään kymmenen liiton jäsenen tekemän ehdotuksen pohjalta.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Ulla Taipale on työskennellyt maahanmuuttajien kanssa 1990-luvulta alkaen, ensin Nastolan seurakunnassa ja vuodesta 2004 alkaen Lahden seurakuntayhtymässä. Hän on toiminut myös Loviisan kaupungin pakolaiskoordinaattorina vuonna 2016 kaupungin ottaessa ensimmäiset kiintiöpakolaiset.

Taipale valmistui Lahden diakoniaopistosta vuonna 1983. Myöhemmin hän on hankkinut kirkon pitkän sielunhoitokoulutuksen sekä työnohjaajakoulutuksen.

”On ilo nähdä, kun ystävyys syntyy eri kulttuureista tulevien ihmisten välille. Kuulluksi tuleminen merkitsee vaikeista oloista paenneelle ihmiselle sitä, että joku ottaa hänet todesta. Kun otamme ihmisen tuskan tosissaan, työmme ei mene hukkaan”, vuoden diakoniatyöntekijä Ulla Taipale pohdiskelee.