Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Maahanmuuttajien työllisyysaste on heikko

 

Seurakuntalainen.fi uutisoi maaliskuussa maahanmuuttajien heikosta työllisyysasteesta. Moni maahanmuuttaja työllistyy ravitsemusalalle.

Vaikka maahanmuuttajat ryhtyvätkin kantasuomalaisia rohkeammin yrittäjiksi, heidän työllisyysasteensa on muuta väestöä matalampi.

Kun maahanmuuttajien työllisyysaste on Suomessa reilut 50 prosenttia, kaikkien työikäisten kohdalla sama luku on 67 prosenttia. Työttömyyttä esiintyy erityisesti pakolaisten ja matalan kehitystason maista tulevien naisten joukossa.

Suurimpina haasteina maahanmuuttajien työllistymisessä pidetään muun muassa heikkoa kielitaitoa ja koulutuksen puutetta. Matalapalkkaisilla aloilla ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä kuitenkin on runsaasti ja esimerkiksi pääkaupunkiseudun julkinen liikenne on tästä työvoimasta riippuvainen. Muita maahanmuuttajille tyypillisiä aloja ovat ravitsemus- ja talonrakennusala sekä kiinteistöpalvelut.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Lähde: KD-lehti
Kuva: www.flickr.com / Matthias Ripp